Potraga za savršenim parom farmerki je stalna misija, koju dodatno otežava činjenica da se trendovi stalno menjaju. Prošle godine, jedna stvar je bila sigurna - uske farmerke su potpuni passé, a moramo da vas obavestimo da se ne vraćaju ni u 2024. Zapravo, trend farmerki definitivno ide u suprotnom pravcu: široki, baggy modeli ne napuštaju modni tron.

Povratak stilova devedesetih i dvehiljaditih ponovo je iznedrio i farmerke ultra širokih nogavica i opuštenog kroja, te je ovo par koji vam je neophodan ove sezome. Dovoljno je da bacite pogled na Instagram feed vodećih modnih influenserki i uverićete se da komadi koji deluju dva broja veće - ujedno i vladaju. 

Iako je trend utemljen u prošlosti, glavni saveti za stilizovanje su definitivno veoma savremeni. U nastavku otkrijte 5 načina da kombinujete široke farmerke ove sezone!

1. Double Denim

Opsesija oversize siluetama otišla je toliko daleko da više ne važi pravilno kombinovanja gore usko - dole široko (i obrnuto), već je sasvim okej, pa čak i poželjno, da nosite dva široka komada. Još ako je i double denim u pitanju, izgledaćete poput modne urednice na zadatku.

 2. Blejzer + mokasine

Ako ste mislili da baggy farmerke ne mogu da izgledaju elegantno, niste videli kako ih trendseterke kombinuju s blejzerom i mokasinama. Ne zaboravite na zlatne dodatke!

 3. Bela + braon kombinacija

Osvežite svoj svakodnevni izgled neočekivanom kombinacijom boja. Bela i braon izgledaju veoma chic, naročito kada se ukrste bele pantalone i braon džemper.

 4. Top bez bretela

Sačuvajte u folderu letnjih odevnih kombinacija: sofisticiran, a ležeran top bez bretela uz široke farmerke i potpetice čini idealan outfit za party večeri. P.S. Za dnevnu varijantu, samo dodajte belu košulju ispod topa.

 Izvor: ELLE/T.Đ.