Projekcija filma holivudske glumice Angeline Jolie počeće 16. februara u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj. Američka premijera filma zakazana je za 23. decembar.
Ova priča o Srbinu i Muslimanki koji se zaljubljuju jedno u drugo pre rata i ponovo sreću u ratu - on kao vojnik, a ona zarobljenik, nominovana je za Zlatni globus, a nedavno je dobila nagradu "Stenli Kramer" koju Udruženje američkih producenata dodeljuje filmovima koji se bave društvenim pitanjima. Film je sniman u Bosni i Mađarskoj, u njemu igraju glumci iz BiH, Srbije i Hrvatske. Iako je snimljena i engleska verzija filma, u verziji koja će se prikazivati u Sjedinjenim Državama i Sarajevu glumci govore svojim materinjim jezikom.
"Premijera filma "U zemlji krvi i meda" u februaru znači mi više od bilo koje premijere. Moja porodica i ja se radujemo što ćemo u februaru doći u Bosnu i podeliti taj trenutak sa izvanrednom glumačkom ekipom filma" izjavila je Angeline Jolie, i dodala: "Životna iskustva glumaca na terenu tokom rata u Bosni mnogo su uticali na činjenice prikazane u filmu i na njegov konačni oblik."