Moja najstarija modna uspomena su bele hulahopke u prvom razredu osnovne škole. Obožavala sam da idem u školu i zbog njih. Sećam se da sam jednom pala u njima i zaprljala kolena, pa sam bila baš žalosna, kaže Goga Grubješić, art direktorka agencije  

Superstar Worldwide.Svi mi imamo nekoliko tih jasnih, slikovitih sećanja na detinjstvo koja nas definišu, a kada vam neko ispriča jedno od tih sećanja i ono zvuči ovako, znate da je to neko kome je osećaj za modnu lepotu naprosto u krvi. 

Goga nas je dočekala u svom dorćolskom stanu sa prelepim pogledom na Kališ puna entuzijazma i energije i spremna da svoj orman prevrne naglavačke kako bismo dobili što lepše fotografije. Njen orman (gigantske veličine!) u trenutku fotografisanja je bio “obezvraćen“ – njegova vrata poslata su na oslikavanje kod Jelene Blečić i Goga nam praktično čim smo ušle u stan pokazuje japanski kalendar na kome su primeri crteža trešnjinog drveta kakve je naručila za vrata ormana. Dok nam sipa čaj od nane u drečave pop-art šolje, Goga priča kako je opremajući stan tragala za bojama Mediterana i kako je u njenoj glavi tokom cele godine leto.

„Imam ubedljivo najviše bikinija, Ipanema japanki, haljina i ešarpi. Moj orman govori o ličnosti koja voli slobodu, ležernost i igru“, kaže ona. „Odrasla sam u seoskom okruženju, u bajkovitoj prirodi koja se smelo igrala sa bojama i u familiji gde su svi imali urođen smisao za lepo i skladno. Vladala je neka vrsta minimalizma, koji nije ličio na siromaštvo, već na specifičnu otmenost.“ Kažem joj da ja upravo tu specifičnu minimalističku otmenost, Costume National estetiku, vezujem za njen stil, a ona konstatuje kako je baš nedavno shvatila da Costume National komadi dominiraju u njenom ormanu. Međutim, postoji i sasvim druga strana njene ličnosti, kako ona kaže, „ta disko kraljica u meni“. „Kada bi moja odeća govorila, rekla bi: ovo je žena, ovo je devojčica, ovo je neko ko život vidi u boji“, kaže Goga i iz ormana vadi armiju šljokičastih i satenskih haljina, večernjih torbica, visokih potpetica. „Obožavam duge haljine i zahvalna sam što se bavim poslom u kom relativno često imam priliku da ih nosim“, ističe ona.PageBreak

Hvatam se za jedan egzotični cvetni rukav iz njenog ormana i tako počinjemo da pričamo o šopingu i brendovima. Divila se modnim kućama YSL i Valentino, a danas voli Balenciagu, Costume National i Lanvin. „Odeću najradije kupujem na putovanjima – tada imam dosta slobodnog vremena, a osim toga, s tom odećom onda kući donosim i komad tog grada. Omiljeni grad mi je Pariz, ali sada svugde ima nešto da se kupi. Globalizacija je u tom smislu dobrodošla. U Beogradu volim da kupujem u radnjama Distante, Alesandra Style, Positano, La Gatta...“, ističe Goga.

Svoj modni identitet formirala je, kako kaže, davno. Prirodni osećaj za sklad i komponovanje svega što privlači pažnju je spontan i nesvestan. U Zagrebu, gradu u kom je ranije živela, podrazumevalo se da odlazak na čuvenu Špicu, gde se i dandanas između 13 h i 15 h pije kafa, znači i brižljivo osmišljen outfit. „Živeći tamo razvijala sam svoj stilski talenat, a Beograd, u kom danas živim, meni je više od mode, nešto kompleksnije, važnije. Živeti u njemu je zadovoljstvo jer nije modni diktator i ne nameće stvari silom.“ Goga gotovo nikad ne zna unapred šta će obući.

Nikada joj nije dosta šalova, nakita, low cut farmerica, haljina, belih košulja sa čipkom, obuće, mekih džempera. Posebno dragi komadi su joj crvena Givenchy haljina koju joj je poklonio Filip Maksimović, Rick Owens čizme i Sciamat šal pravljen po meri, ali njen svakodnevni look su nezamenljive uske farmerke spuštenog pojasa i T-majica. Uz to je nezaobilazan šal i neki komad orijentalnog nakita. Komad sa najdražom „pričom“ su izbledele Levi’s farmerke stare 20 godina, koje i danas ponekad obuče jer su klasične, a ona ne menja kilažu. „U njih su utkane u brojne noći u diskoteci Saloon, jutra u Dubrovniku dok bi sedeli na Stradunu i čekali voće, putovanja, divni kućni momenti. U njima su i divni beogradski dani. Puno priča i pričica imaju te silne zakrpe na njima“, priseća se Goga. 

Za kraj je pitam šta su must have komadi za predstojeće proleće i ona sa ushićenjem nabraja: „Malo svetlija kosa, topliji šalovi, nekoliko kašmirskih džempera modela kao od dečka, crvena haljina za izlazak u disko, neke dobre naočare, torba boje meda i ciklama sandale. Staklene tamnozelene narukvice obavezno, čisto da zveckaju i unesu radost.“

P&O

Čiji orman biste voleli da „orobite“? 
Pre bih butik – Balenciagin! Ili butik La Gatta, ali to bi previše rastužilo vlasnicu, moju drugaricu Macu!

Šta najviše volite kod svog izgleda?
Vedru i radoznalu prirodu, koju najbolje oslikava moja blago razbarušena kosa i to večito sunce u njoj.

Najbolje izgledam u...
Pet kapi mirisa Jo Melone Wild Bluebell.Zapravo, najbolje izgledam na odmoru – u bilo čemu.

Moja ikona stila je...
Moja majka

Njen orman prepun je garderobe inspirisane životom, prirodom, muzikom, ljudima i putovanjima.