Moda iz ugla umetnice: Šta je nosila velika Georgia O’Keeffe

foto: Profimedia

Najčešći motiv na njenim slikama je bilo cveće, dok je u njenom ormaru vladao minimalizam. Ako virnemo u ormar poznate američke umetnice Georgia O’Keeffe videćemo da je on i dalje ultramoderan, a evo i zašto.

Početkom godine izložba u Bruklinu, nazvana "Georgia O'Keeffe: Living Modern je, osim slika i fotografija, posetiocima predstavila i Georginu odabranu garderobu. Predmet kustosevog interesovanja je takođe bila odeća i modni detalji koje je umetnica nosila tokom šest decenija. Zanimljivo je da je Georgia mnoge stvari sama šila i bila je pravi umetnik u stilizaciji. 

Ono što je dominiralo u njenom oblačenju je apsolutna posvećenost minimalizmu. Poznata je činjnica da je Georgia tokom srednje škole izbegavala da nosi popularne mašne i volane, a kao i na njenim slikama podržavala je crno belu paletu i jednobojne komade. 

Pridržavala se pravila da ormar i spavaća soba treba da budu što jednostavniji, te iako je menjala garderobu čak i tokom dana, to je radila u službi udobnosti, a ne stila. 

Njena sekretarica i prijateljica Agapita Lopez, iznela je zanimljivu činjenicu: 

"Pratila je modu u izvesnoj meri, ali zbirka njene garderobe nije modna. To je zbirka odeće jedne žene koja je zaista bila individualna ličnost."

Iako je preminula 1986. godine Georgia O’Keeffe je pionirka modernog izgleda, a njen recept, sudeći po njenom ormaru je bio veoma jednostavan: minimalizam + individualnost + udobnost pre stila!

A post shared by アリ (@kaitensoshi) on May 16, 2017 at 11:06pm PDT

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin