U gostima kod Marije Tarlać: Svaka devojka mora da ima crni dobro krojen sako!

Dugo si radila kao model, šta ti je iz tog perioda ostalo u sećanju?

Ja sam, iskreno, original srpski model. Uživala sam da radim ovde i nikad me nije privlačio taj svetski blistavi modeling. Desilo se da sam dobila poziv Dejana Markovića da odem u Milano i jednostavno se nije ostvarilo. Nije mi žao. Volim, na primer, što me Nenad Marjanović fotografisao, njegove slike ne traže nikakvu tehniku, nikakav fotošop, postprodukciju. On je škola fotografa koja namesti svetlo i napravi magiju. Njegove fotografije su na zidu moje dnevne sobe.

Sećaš li se kupovine svog prvog skupog komada garderobe? 

Naravno da se sećam! Crveni kaputić kupljen u butiku Igda. Taj butik je držala mama Peđe D' Boja. Moja mama, koja je bila frizerka, kada je videla zbog čega sam je dovukla u butik, nije htela ni da čuje. Ja sam toliko kukala, molila, uveravala je da ću ga nositi i u školu i u grad, ma i preko kupaćeg... Taj crveni i ni jedan drugi. Na kraju je popustila. Sećam se da je pola sata ispisivala čekove za taj famozni kaputić. Nosila sam ga za Novu godinu kao haljinicu, sećam se. Uglavnom, moram da priznam da sam tada shvatila da jedino zbog mode umem da molim. 

Sretale smo se na raznim mestima, zašto ti je stil u Njujorku drugačiji nego u Beogradu?

Prosto sam se uklopila. Desilo se na desetinu puta da me ljudi pitaju gde sam bila pre tog izlaska u grad. Kažem: kod kuće. A oni misle kako sam bila u pozorištu na nekoj premijeri, na bog zna kakvom eventu... Onda sam jednostavno prestala da ludujem pa svoje bubice isterujem po Milanu, Parizu, tamo gde ništa nije preterano. Volim stil Biancae Brandolini, devojka preko dana šeta u gala haljinama, a uveče ide u provod u farmerkama, majici i sakou. To mi je super.

Kakvo je tvoje viđenje ulične mode u današnjem Beogradu?

Ne znam, imam utisak da se devojke obuku samo da se slikaju za Instagram, muče se u nekim neudobnim štiklama. Ipak, dosta su maštovitije nego pre nekoliko godina. Nema više blamova i promašaja kao pre. Naravno da su nam devojke prelepe, a i stilski su dosta napredovale. 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani ‹ Prethodna 2 / 3 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...