Naravno da je najjednostavnije kupiti uši zečice, đavola ili iscrtati lice poput mačke, ali malo originalnosti nije na odmet.

Kada su u pitanju ženske maske za planetarno popularnu Halloween proslavu, koja se i na našim prostorima sve više proslavlja u vidu mnogobrojnih žurki, inspiracija je zaista ogromna.

Zato nema baš nikakvih razloga da robujete stereotipima i da se ograničite na izbor koji je toliko puta viđen, veštice, medicinske sestre, dame iz 20-ih sa koktel haljinom i muštiklom, seski opatice, đavolice ili anđelčice.

Tu je čitava plejada kultnih ženskih likova iz još legendarnijih filmova.

Zahvaljujući povratničkim modnim trendovima od kojih su aktuelne ere sve od 60-ih do 90-ih godina prošlogveka, zaista nikada nije bilo lakše iskominovati originaln, a pritom efektnu masku za Noć veštica.

U tome će vam pomoći i mnogoborjni tutorijali dostupni na You Tube-u, ali dovoljno je samo da bacite pogled na neke od ovih filmskih naslova, za koje svakako najverovatnije znate, kao i za kulte outfite junakinja u ovim čuvenim ostvarenjima.

Potom da zavirite u svoj i mamin orman i iskombinujete upečatljivu Halloween masku.

1. Pretty Woman

2. Breakfast at Tiffany's

3. Amélie

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/