Suma sumarum nakon FW izdanja ne može da prođe bez street style izveštaja - koga smo videli, šta je dominiralo od trendova i koji aksesoari su se već sada iskristalisali kao must.

U ovom reportu osvrćemo se na sedam najvećih street style trendova koji su se izdvojili u moru onih koje smo primetili na ulicama modnih metropola.

Dužina se skraćuje ( i skraćuje...)

Nekada davno, u 60-im donje suknje su bile simbol borbe za jednakost polova, za seksualnu revoluciju i mladost generalno. Danas one su opet u trendu i odgovor na midi i maksi koji ih je poslednjih nekoliko sezona skinuo sa trona.

Mini suknje su i nekako prirodan odgovor na snažan i moćan #metoo trenutak u kom se svi sećamo tih 60-ih kada se ceo sve i pokrenuo ka feminizmu i pravima žena. Na pisti mini je vladao kod LV, Chanela, Stelle McCartney, dok je na ulicama bio primetan u vidu modela u animal printu, koži, teksasu i prevrnutoj koži.

Back to black

Ovde je svaki komentar suvišan - crna je vladar kod većine street style dama, i generalno modnog sveta. All black prolazi uvek, to je sigurica i odlika velikog broja fashion ljudi. Bilo da pričamo o tul LBD haljini, kožnom kombinezonu, asimetričnoj suknji.

Groovy, Baby.

Hipi vajb sedamdesetih i šezdesetih i dalje je u modi, s tim da je sada mnogo zabavniji i opušteniji. Nosićemo ga u vidu kaftana, čizmica od prevrnute kože u kamel boji, boho blejzerima, cvetnim haljinama i lepršavim pantalonama.  

Neon

Neko ovaj trend naziva i "prada efekat" ali neon modeli preplavili su ulice Njujorka, Milana, Londona i Pariza te ako razmišljate o tome kada je pravo vreme da ponesete neon, mi imamo samo jedan odgovor: SADA!

PageBreak

Elegancija za svaki dan

Svileni, malo duži blejzer u boji peska + sivkaste malo duže pantalone sa zvonastim nogavicama uz braon džemper od kašmira danas ostavljaju jednako jak utisak na sve kao i glitter haljina. Svakodnevna moda je postala toliko elegantna da je prevazišla onaj praktičan deo. Ovo ne treba da nas čudi ako znamo da su nam danas potrebne odevne formule koje spajaju dnevne i večernje opcije.

Bajkovite, ženstvene haljine

Rodarte i Simone Rocha su pravi primer da ženstvene haljine i lepršavi krojevi nikada neće izaći iz mode. Prosto, lepa haljina nikada neće izaći iz mode i to je basic koji morate da naučite. Jer, nema žene koja ne želi da nosi princess haljine sa dosta tila, karnerića, puf rukava. Bar jednom u životu. Tokom FW ovakve modele dame su šetale uz ravne modele cipela, te o tome povedite računa.  

Nova crna je ANIMAL PRINT

Kada ne znate šta da obučete, odaberite neki animal print detalj i uspeli se! Ovo je trend koji dominira. Dokaz za to je i ovaj tekst gde smo selektovali 49 animal print look-a! Takođe, spremite se da print nosite u najluđim mogućim kolorističkim kombinacijama, poput neon zelene i neon plave.  

Priredila: Ana Dodig

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/