Govoriti o must-have komadima, ni ove godine nema smisla ako se tu ne nalaze oni oversized kroja i sa neizbežnim vajbom iz disko osamdesetih, koji podrazumeva naglašene naramenice, glomazne minđuše, upečatljive blejzere, kratke suknje, pa čak i sunčane naočare nalik viziru - jednom od najprepoznatljivijih aksesoara iz ove modne ere.

Naravno tu su i grunge devedeste (Kaia Gerber i Kendall to potvrđuju), kao i neizbežan print, koji je svoj vrhunac popularnosti takođe doživeo u osamdesetim. Iz šezdesetih su tu tufne. Pobednički dezen svakako je onaj u kombinaciji crne i bele boje.

Po pitanju dominantnih aksesoara na listi obaveznih i dalje se nalaze oni vodeći iz 2017 - slamnate torbe i statement šeširi.

Ako nas pitate, mi smo prilično iznenađeni činjenicom da ovaj trend uopšte neko smatra poželjnim.

Po pitanju boja, Pantone institut već godinama vodi glavnu reč i svoj sud daje na osnovu ozbiljnih i detaljnih analiza u svetu dizajna i dekora, a za 2018. presuda je doneta u vidu magične ultraljubičaste nijanse.

Pogledajte u nastavku koje trendove ćemo najviše viđati u uličnoj modi:

1. Tufne

2. Osamdesete

3. Logomanija

4. Slamnati aksesoari

5. Vladavina ljubičaste

6. Široke nogavice

7. Miks upečatljivog kolorita

8. Oversized i naramenice

9. Trenč mantil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/