Da krenemo redemo: čoker? Checked. Bomber jakna? Checked. Kilote? Checked. Bele patike? Checked. Blok štikle? Checked. 

Ok, šta smo propustili?

Kada smo prostudirali listu trendova koji su se praktično od kako je počela sezona jesen/zima 2016. direktno sa revija našli na uliciama, primetili smo da su zaživeli i neki komadi koji nam u prvi mah nisu pali na pamet. Ne samo da su zaživeli, već ih modni pijadestal sasvim sigurno očekuje naredne godine.

Novine u svetu mode ove godine možda nisu toliko nove, koliko iznenađujuće, s obzirom da su tu neki komadi koje smo do sada nosili samo u svoja četiri zida, poput sliper papuča i pidžame, trenutno vrlo poželjnih street style trendova.

Ako još uvek nemate hrabrosti za njih, onda makar izaberite aksesoar godine: čoker.

foto: Instagram/styledumonde

Iz sveta aksesoara dolazi nam još jedna obavezna stavka, pletena torba i to ne bilo kakva već ona koja neodoljivo podseća na korpicu, kakvu je svojevremeno prva nosilila čuvena Jane Birkin.

foto: Instagram/styledumonde

Trend kome se radujemo - gola ramena. Ima li nešto seksipilnije i ženstvenije na haljini i topu, a da je u isto vreme ipak i suptilno?

foto: Instagram/styledumonde

Još jedan trend koje smo ove godine dočekali sa ushićenjem, blok štikla! Na ceni je udobnost i praktičnost, drage naše. Konačno.

foto: Instagram/styledumonde

Iako je skinny jeansu odzvonilo (konačno), te boyfriend džins i zvonolike farmerke uzimaju prevlast, još jedna novina nam stiže iz denim sveta, farmerke sašivene od nekoliko različith tipova teksasa. Kažemo da, veliko da ovom inovativnom trendu.

foto: Instagram/styledumonde

PageBreak

Neprikosnoveni, veliki povratak možda i najpopularnijeg komada godine: bomber jakna.

foto: Instagram/styledumonde

Od bomber jakni, preko belih patika, pa do sada već čuvenih trenerka pantalona koje je Victoria Beckham ponela ove godine u Kanu, spotski stil postaje sve dominantniji, ali i prihvatljiviji u klasičnim i elegantnim kombinacijama.

foto: Instagram/styledumonde

Još jedna trendi novina stiže iz sveta omiljenog ženskog aksesoara, torbe sa metalnim dršakama. Pun pogodak je pletena torbica sa metalnom drškom.

foto: Instagram/styledumonde

Iako su kilote svoj comeback doživele još prošle godine, ove sezone su postale značajno zastupljenije, a mi smo konačno naučili kako da ih nosimo, a da ne izgledamo smešno, već šik, što je i bila poenta od starta.

foto: Instagram/styledumonde

I za kraj, ništa manje neizostavan trend: bele patike.

Najklasičnije, najednostavnije, one koje sjajno izgledaju uz farmerke i blejzer i odlično se kombinuju i sa haljinicama, ali i suknjom i košuljom.

foto: Instagram/styledumonde

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija