Ukoliko ste pasioniran zaljubljenik u street style, nemoguće je da ovu curu niste primetili, iako možda ne znate kako se ona zove.

Urednica mode, tj modni direktor online shopa Stylebop.com, Leila Yavari ima stil koji želimo 24h da zumiramo.  

Zgodna brineta nije samo bivši model i dama besprekornog stila, već i devojka koja dokazuje da političke nauke i moda i te kako idu zajedno, shodno činjenici da prelepa Iranka ima doktorat sa Berkley univerziteta.  

Leila je rođena u Teheranu, ali se već u tinejdžerkim danima preselila sa porodicom u Los Anđeles gde je počela uporedo da se bavi modelingom i da studira političke nauke. U „obećanoj“ Americi, Leila se zaljubila u Kurta Cobaina, počela da nosi iscepan jeans, bele majice i flanelske košulje oko struka.

Kada je pre 4 godine postala urednica stila nemačkog luksuznog online shopa stylebop.com, došla je u centar pažnje modne javnosti koja ne može da se nagleda njenih sjajnih izdanja.

Svoj stil upravo definiše kao „prefinjene 90-te“, a od dizajnera obožava Fausta Puglisia i Damira Domu. Njena dnevna garderoba se mahom bazira na pencil suknji, casual, oversize džemperu, kaputu i u poslednje vreme crnim, kožnim šalvarama i kombinezonu. Aksesoari su joj uvek minimalni, a kosa i makeup neprimetni. Poseban detalj svakom looku daju njene jače obrve i blago talasasta, divlja kosa. 

Leila je bez dileme, jedna od najbolje obučenih žena na svetu!