Kako da se obučete kao francuska urednica mode

Foto: Stockholm Streetstyle website

One su miks normcore i glamcore pokreta. Dame čija jednostavna, chic moda ima milione poklonika!

Iako nismo uspeli, bar nam se čini po komentarima koji su usledili, da vas ubedimo da se Parižanke oblače najbolje na svetu, bar u sferi sofisticiranog chica, u ovo smo sigurno: najkul modna banda živi u Parizu.

Emmanuelle Alt (glavna urednica francuskog Voguea), Capucine Safyurtlu (modna urednica francuskog Vogua) i Geraldine Saglo (glavna stilistkinja i asistentkinja Capucineove) gde god da se pojave izazivaju pažnju svojim usklađenim, skoro pa identičnim autfitima.

Ove dame neguju jednostavan look koji odražava njihovo samopouzdanje, ali i pariski šarm koji svaka od pomenutih poseduje.

Iako često izazivaju veliki broj komentara apropo svoje mršavosti, Emmanuelle, Geraldine i Capucine “svoju” mršavost nose elegantno i sa stavom pa mali broj kilograma ne upada u oči kao kod nekih drugih žena. 

Ove dame biraju odeću s potpisom Isabel Marant, Balmain, Zadig & Voltaire, A. Wang, i to modele koje možete lako u sličnim varijantama da pronađete u pristupačnoj Zari, Mangu i H&M.

 

 

Od komada najviše vole da šetaju belu košulju, kožne jakne, crni blejzer, military mantil i kaput, zatim beo jeans (čestoo), crni jeans, isprane sive farmerke, cigaret pantalone (Emmanuelle) i crne kožne pantalone.

Ove Parižanke izbegavaju aksesoare. Tek naočare i sat, ali i to tek ponekad, dok na nogama isključivo nose crne stiletto salonke,  jednostavne crne baletanke, oksfordice ili sandale. 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin