Street style

Ko izgleda tako dobro na ulici u svakom trenutku? Za to je verovatno delom zaslužna i činjenica da je iz Londona, ali ta nonšalancija kod Jourdan dolazi sasvim prirodno, bez mnogo truda. Plus, Jouran voli da pozira. "Volim da vidim kako sve mogu da ispadnem na fotografijama.“

Kampanje

Otkrivena je 2006, dok je sa drugaricom radila za Primark, od istih ljudi koji su prepoznali čudo u Kate Moss. Kada ste crni model i dobijete beauty kampanju (YSL) onda je to svakako velika stvar. Burberry i River Island by Rihanna su samo pomogli da zacementira svoj supermodel status.

Revije

Prošetate se pistama Milana, Pariza, Londona, Njujorka  i proglase vas modelom godine. "Imala sam svoje ’kurvanjske cipele’ u kojima sam kod kuće vežbala da hodam, kako ne bih završila na nekom youtube snimku."

Ravna obuća

Iako je na događajima seks bomba, privatno voli ravnu obuću. „Ne nosim štikle.“ Sa takvim nogama i ne mora.

Naslovna strana

Ako u jednoj godini završite na naslovnicama magazina ID, Vogue i ELLE, znate da ste uspeli. "Moj selfie je bolji od vaših selfiea jer je moj selfie na naslovnoj strani magazina ID."

Kuvanje

"Volim da provodim vreme sa mojom porodicom i volim da kuvam za njih.“ Od ljubavi prema kuvanju napravila je i mali posao – TV emisiju Well Dunn, u kojoj joj se u spremanju hrane pridružuju njeni poznati prijatelji. I modeli kuvaju.

Ponos

Jourdan je 2008. bila prvi crni model koji je, nakon više od 10 godina, nosio Prada reviju (Chanel Iman se sigurno jela od muke). "Na kastingu vidite puno crnih devojaka i azijatkinja, ali kada dođete na reviju shatite da ste jedini."

Privrženost porodici

Sasvim neočekivano i nekonvecionalno je odlučila da uzme godinu dana pauze nakon rođenja sina, kome je dala ie Riley. "Bezuslovna ljubav prema vašem detetu je neverovatna stvar.“ Riley se pojavljuje zajedno sa njom u editorijalu za američki Vogue.

Cool drugarica

Cara vam jednostavno mora biti najbolja drugarica! Legendarna je fotografija na kojoj ona i Jourdan spavaju u bekstejdžu na Burberry reviji.

Predanost

"Veoma sam ambiciozna.“ Nju ništa ne može da zadrži. U sedmom mesecu trudnoće radila je Jean Paul Gaultier reviju u kreaciji posebno napravljenoj za nju.

Priredili: Nenad Janjatović i Milan Dačić

Kako je to biti Jourdan Dunn? Možda biste znali ako imate neverovatno duge noge i ruke, supermodel ste, jako ste cool, dobra drugarica vam je Cara, a Justin Bieber vam je rekao da imate lepe grudi. Osim toga, ova dvadesettrogodišnjakinja je uzor svim crnim devojkama u poslu, otvoreno govori o primerima rasizma i glasno se smejala kada su joj otkazali učešće na Dior HC reviji – zato što su joj grudi prevelike. Mi bismo bili srećni kada bi na našoj listi otkačili bar dve od ovih stvari (posebno onu sa grudima).