Nova era uticaja: Četiri svetska imena otkrivaju kako izgleda život influenserke

Foto: Jeanette Madsen

Četiri svetska imena su se odazvala na naš poziv putem, pogodili ste, Instagrama, i otkrile istinu iza savršeno kadriranih slika i stilizovanih outfita.

Kako se od strasti prema modi i ljubavi prema kupovini stvara karijera, govore nam Sylvie Mus, Jeanette Madsen, Linda Tol i Lauren Johnson. Sve se svodi na večno aktuelno pitanje - kako se izdvojiti kada su svi isti?

Sylvie Mus

Da li trendove diktiraju dizajneri ili se radi o uticaju supkultura koje vidimo na ulici?

Supkulture koje gledamo na ulicama raznih gradova i na društvenim mrežama danas igraju veoma veliku ulogu u modnoj industriji. Mislim da je to inspiracija za dizajnere koje se sve više trude da se povežu sa potrošačima. 

Ko te fotografiše i kako postižeš savršen kadar?

Moji prijatelji su ti koji me slikaju. Ključno je imati određenu pozu u kojoj se osećaš najkomotnije. 

Kako izgleda jedan tvoj običan dan?

Jutro počinjem muzikom i jogom, zatim odgovaram na mejlove i bavim se društvenim mrežama dok doručkujem. Kasnije sam obično zauzeta planiranjem nadolazećih snimanja koja stilizujem, a ako ih imam te nedelje, provodim podneva skupljajući garderobu za to. Tokom pauze najčešće se nađem sa prijateljem za ručak i tada se obično slikam za društvene mreže. Posle svih obaveza često odem na večeru ili piće. Kada se vratim kući, na kraju dana, isključim telefon kako bi veče provela offline i imala vremena za sebe.

Šta znači oblačiti se autentično i kako si to postigla?

Kada se neko oblači autentično, oblači se za sebe i nosi stvari zbog kojih se oseća samouvereno. Oblačiti se za druge i pratiti svaki trend nema svrhe jer onda nemate šanse da otkrijete sopstveni stil. Shvatila sam da je ključ dobrog stila verovati svom ukusu. 

Jeanette Madsen

Da li trendove diktiraju dizajneri ili se radi o uticaju supkultura koje vidimo na ulici?

I jedno i drugo! Oni kreiraju, mi odlučujemo. Dizajneri stvaraju nove komade i onda ih mi plasiramo kao aktuelan must-have komad, kao što je nova torba modne kuće Bottega Veneta. Neverovatno je kako su se svi u modnoj industriji jednostavno složili oko te torbe. Dior saddle bag takođe je dobar primer zato što su povodom ponovnog lansiranja podstakli influenserke da postave fotografije sa tom torbom u isto vreme, što je primer vrlo pametnog PR-a. Smatram da je kreiranje trendova vrlo efektno kada koristimo komade koji nam veće stoje u garderoberu. Na primer, ukoliko primetiš da mnogi ljudi na ulici opet nose Converse, onda ćete i vi verovatno izvući svoj stari par iz garderobera. Sličan je primer i sa Levis farmerkama. Ukoliko investiraš u klasične komade, oni će trajati zauvek. 

Ko te fotografiše i kako postižeš savršen kadar?

Uglavnom me fotografiše suprug, imam veliku sreću jer je on modni fotograf. Recept za savršenu fotografiju je svetlo. I naravno, moraš da se osećaš dobro u svojoj koži. Nekada to traje dva minuta, a nekada dvadeset. 

Kako izgleda jedan tvoj običan dan?

Uvek se razbudim uz šoljicu kafe u krevetu pored svog muža. Proverim mejlove i odgovaram na društvenim mrežama pre nego što spremim ručak za naša dva sina i ispratim ih do škole. Nijedan dan nije isti, ali trudim se da odem na trening pilatesa pre nego što mi počnu sastanci ili pre nego što odem u kancelariju da radim na Rotate Birger Christensen. Mnogo cenim to što sam, od kada sam počela da freelanceujem, u mogućnosti da se više posvetim svojoj porodici i zapravom imam vremena da vodim život kakav želim. 

Šta znači oblačiti se autentično i kako si to postigla?

Treba pratiti instinkt i biti svoj. To nekada može da deluje nemoguće, ali je zapravo dosta jednostavno. Majka mi kaže da sam menjala svoje stajlinge 4-5 dnevno kada sam bila mala, mislim da jednostavno nisam bila zadovoljna odećom koju sam birala. 

U drugom delu pročitajte intervju sa Linda Tol i Lauren Johnson...

Intervju: Anja Paspalj

 

 

 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin