Tokom četrdesetih, pedesetih i šezdesetih godina 20. veka, u stvaranju holivudskih filmskih ostvarenja vodilo se računa o svakom segmentu - scenografije su bile prava realizacija fantazije, glumice i glumci su se smatrali najlepšim na svetu, a odevne kombinacije, pa iako je prošlo više od pola veka, su i dalje predmet interesovanja mnogih ljubitelja mode. 

Breakfast at Tiffany, Chinatown ili A Woman Like Satan su ostavili veliki trag u filmskoj kostimogafiji, kako zbog ekstavagantnih kostima, tako i zbog zaista neprevaziđenih modnih detalja, idealnim u svečanim prilikama. 

U tim magičnim filmovima, u kojima i dan danas neki od nas žele da se presele i zauvek žive, kako zbog atmosfere, tako i zbog garderobe, pronašli smo inspiraciju za  zimske party outfite! 

Na našoj listi su se našle Diana Ross, Brigitte Bardot, Faye Dunaway, kao i Ann-Margret koje su blistale u modnim i beauty momentima. I zato u nastvaku, pogledajte najreprezentativnije predloge. 

Hedy Lamarr u filmu Ziegfeld Girl

Glumica nas je svakako očarala fantastičnim, prenaglašenim ukrasom za glavu! Naravno, po koja zvezdica u kosi je veoma poželjna tokom Novogodišnje noći. 

Judy Garland u Meet Me in St. Louis

U kultnom mjuziklu iz 1944. godine, čuvena Judy je blistala u haljini raskošnih rukava i volana sa ukrasima. 

Brigitte Bardot u A Woman Like Satan

Kao i čuvena B.B. je bila prava zavodnica u filmu A woman like satan, a to joj je svakako omogućio fantastičan stas i crvena haljina naglašenog dekoltea i volana. Stoga, ako vam je seksi outfit za žurke na pameti, evo inspiracije...

Diana Ross u Mahogany

Ovde imamo samo jedan predlog da dobro obratite pažnju na fantastičan dekolte i belu haljiju otvorenih leđe. Prave dance queen!


Na sledećoj stranici pogledajte još lepotica koje nam mogu poslužiti za novogodišnju odevnu inspiraciju:

PageBreak


Faye Dunaway u Chinatown

Nemamo dilemu, da toka sa mrežicom je simbol elegancije, ali i glamura koji je svakako neizostavan tokom dočeka Nove godine. 

Ann-Margret u The Swinger

Posebno nam se dopao look zavodnice Ann-Margret u čuvenom ostvarenju, jer savršeno isfenirana frizura, mašna u kosi i oko vrata i bela košulja obezbeđuju šik izgled.

Claudia Cardinale u The Pink Pantheru

U Claudijinom kostimu za film The Pink Panther sve je savršeno - od blješave haljine, pa da sofisticiranog ukrasa sa biserima na glavi. 

Audrey Hepburn u Breakfast at Tiffany

Naravno, da naša lista ne bi bila potpuna bez Holly Golightly i čuvene crne Givenchy haljine i bisera, kao i ljupke krunice! 


Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/