Britanska IT devojka već je ustoličena kao jedna od mladih dama koja ne samo da ne greši po pitanju odevnih kombinacija već ih stvara tako da budu besprekorne. 

Nikada ne preteruje već uspeva da bude savršeno obučena i da prilagodi odabrane trendove po svom nahođenju.

Uspešno ređa autfite ostavljajući utisak koji bismo svi želeli: izgledaju perfektno, a preterani trud ne može se primetiti.

Australijski Vogue je povodom kolaboracije sa jednim brendom patika razgovarao sa sada već ne samo modelom, blogerkom i TV licem, već i modnom dizajnerkom, čiji je lični brend lansiran 2016. godine.

Tema je krenula putem Alexinog ličnog stila: kako ga je postigla, odnosno kakve instrukcije i mi obični smrtnici treba da sledimo kako bismo bili stilizovani 24/7?

Chungova navodi da ne bi umela da pruži savet svakoj individui na ovom svetu precizno objašnjavajući kako bi garderober trebalo da im izgleda. 

Međutim, kako je Alexa majstor fashion lookova, krucijalne stavke ipak su izrečene:"Posmatrajte garderober kao kuću kojoj je neophodno nekoliko stubova koji će biti čvrsta potpora. Takav je slučaj i sa odećom, potreban vam je savršeni jeans, odličan blejzer, cosy džemper, bazična bela majica kratkih rukava, kao i klasičan model patika. Kada sve ovo posedujete, možete da birate da li ćete kupiti mikrotorbu, biciklistički šorts ili neki drugi odevni komad koji pripada klasi poslednjih modnih krikova."

Trendseterka tvrdi da ne postoji priručnik, niti prečica za postizanje vašeg najboljeg stila. Radi se o ličnom procesu kroz koji treba da prođete vi sami, te zbog toga ne voli da deli lekcije koje bi neko trebalo slepo da prati; ključ je u individualizmu i praćenju sopstvenog osećaja.

U danima kada vam ponestane inspiracije, Alexa spremno odgovara: "Priuštite sebi zen trenutak pod tušem i razmislite kakav stav tog dana želite da iznesete. Recimo, ako vam je potrebno dodatno samopouzdanje i priželjkujete bossy stajling, opredelićete se za džemper-rolku i cipele sa štiklom."

Imajte na umu da se promena ne može dogoditi preko noći, kao i da "kopiranje" nečijeg stila nije pravi recept. Ohrabrite se da budete ono što jeste i ono što je sigurno jeste da ćete biti jedinstveni, a u tome nema ničeg pogrešnog. 

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia