Danas više skoro da nema kompanije sa toliko jasnim dress code pravilima. Sem banaka, određenih državnih firmi i velikih korporacija gde je smešten menadžment, skoro da su sve ostale firme popustile i svoja pravila odevanja svela na minimum - bez šortsa, japanki, golih stomaka, čak su i mini suknje u 70% poslovnog okruženja dozvoljene, rekli bismo.

Ipak, pristojnost ali i profesionalizam moraju da budu vodilja svakog zaposlenog, gde god on radio. Posebno kada su najavljeni sastanci i posete klijenata, sponzora i vlasnika. Poslednji niz godina kod žena je primetna ta modna osvešćenost koja je doprinela da njihove odevne kombinacije budu ne samo u trendu, već i vrlo efektne, bossy i dominantne.

O svemu se vodi računa - kakav je model cipela, koja je torba, da li je prirodan materijal, koliko je kroj diskutabilan i provokativan, a koliko zanimljiv i upečatljiv. Sada ćete retko gde videli da dominiraju kostimi, bilo da govorimo o sakou i pantalonama ili blejzeru i suknji. Ovaj duo ako i postoji van bankarskog sektora izgleda moćno jer se nosi u jarkim bojama, ležernijem kroju i u paru sa killer cipelama. 

Dame koje odavno imaju neustrašiv poslovan stil su svakako Melania Trump, Victoria Beckham, Blake Lively, kao i Meghan Markle.

U nastavku pogledajte kako one nose bossy kombinacije:    

Melania Trump

Victoria Beckham