Street Smart Suit

Bez obzira na to da li očekujete bebu ili ste već majka petoro dece, to ne umanjuje vaš modni izražaj nasuprot žene koja prati trendove, naprotiv, možete biti oba. U stvari, smatram da je najstilizovanija i poseduje epitet šik, upravo žena koja je majka i nosi odelo. U Parizu, kao i u većini metropola, žene nose odela kada idu na posao, a kada, recimo, ja nosim odelo, učiniću sve da budem zapažena.

Srećom, postoji mnogo načina kako da učinite vaše odelo više stylish. Postoje pojasevi u mnogo oblika, veličina i boja. Možete ih dodati veoma lako kako bi se jednostavan izgled učinio zanimljivijim, a da i dalje poštujemo poslovni dress code.

I pošto većina zaposlenih majki provodi svaki slobodan trenutak sa svojom decom, sigurnije je biti podjednako spreman za kancelariju, a ujedno biti i najstilizovanija mama na dečjem igralištu. Volim odela jer su dostupna svim ženama, bez obzira na to da li su rađena u francuskoj modnoj kući ili su proizvod nekog brenda masovne proizvodnje, svakako čine ženu elegantnom, a mi mame uvek volimo da izgledamo najbolje što možemo.

Switch to comfort

Coco Chanel je jednom rekla: „Žena koja je promenila svoju frizuru promeniće i svoj život“, a ja sam joj poverovala i uradila tako. Kada već pričamo o promenama u životu, patike su definitivno bogom dana promena kada je reč o trendovima. Kao majci, važno vam je da budete stylish, ali takođe morate sebi da obezbedite i dozu komfora.

Stalno smo u pokretu zbog dece, ili žurimo na posao, tako da naše svakodnevne odevne kombinacije moraju biti pogodne. Iako su patike tradicionalno vezane za teretanu, a većina Francuskinja neće biti uhvaćene na tom mestu ni za živu glavu, morale smo da naučimo da ih infiltriramo u high fashion odevne kombinacije.

Čine da se osećamo mlađim i iznad svega beskrajno su udobne. Iako većina kompanija zahteva od žena da nose visoke potpetice, ja bih bila prva koja bi promenila tu politiku, jer ovo je ipak godina jednakosti, zar ne?

Tekst: Anja Stojković

Prilagodio: Igor Jagić