Jacqueline Kennedy i danas se smatra neprikosnovenom modnom ikonom. Iako je na vrhuncu popularnosti bila u šezdesetim godinama prošlog veka, njene modne kombinacije komentarisale su se i kopirale sve do njene smrti.

Jeste li se ikad pitali kako je postala ikona stila, i zašto je zadržala ovaj prestižni status? 

Jacqueline je bila prava njujorška lady koja je postepeno izgradila svoj prepoznatljivi modni stil, a u tome su joj pomogli dizajneri, stilisti i ovi legendarni modni komadi, te saveti stručnjaka. 

1. Uspravno držanje

Jacqueline je od djetinjstva jahala konje, zahvaljujući čemu je posedovala uspravno držanje. Dobro je poznato da uspravno držanje čini osobu višom i tanjom, a samim tim odeća naravno izgleda bolje.

2. Birala je modele koji su joj perfektno pristajali

Jackie je znala kakva odeća najbolje pristaje njenom tipu građe, te je shodno tome nosila samo one komade koji su laskali njenoj figuri. Poznato je kako je preferirala odeću visokog struka koja vizualno izdužuje noge, ali i haljine za svečane prilike s naglaskom na njene ženstvene ključne kosti koje je smatrala svojim najvećim adutom.

3. Obožavala je francusku modu

Kada je sa 20 godina otišla na studije na parišku Sorbonu, zaljubila se u francusku modu, a ovu je ljubav nastavila da neguje i kada je postala majka. Dobro krojeni kostimi modne kuće Chanel i svečane glamurozne Givenchyja haljine postali su njen zaštitni znak.

4. Nije se plašila odvažnih tonova

Jacqueline je umela da obuče atraktivnu odeću naglašeniih boja. Nije bežala od kostima u boji roze šećerne vune, kao ni od odevnih komada u tirkiznoj boji. 

5. Znala je kolika je moć detalja

Svaku odevnu kombinaciju umela je da začini kvalitetnim i efektnim modnim dodacima. A jedan od omiljenih detalja bile su joj satenske rukavice, koje su svaku kombinaciju činile još elegantnijom. Pomno je birala tašne i cipele, a postala je poznata i po nošenju damskih bisera oko vrata. Takođe, popularizovala je i nošenje sunčanih naočara predimenzioniranih stakala, a jedan od glavnih pečata njenog izgleda bili su mini šeširi. 

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/