Amal Clooney važi za jednu od žena sa najviše stila na planeti. Njena titula savršeno obučene dame potpuno je opravdana. I dok uvek izgleda spektakularno na crvenom tepihu, poslovna izdanja su ona u kojima njeno modno umeće najviše dolazi do izražaja. Graciozna Britanka uvek uspeva da bude elegantna i besprekorno stilizovana. 

Smeli kaputi jarkih boja kao i odlično ukrojena odela, baza su njenog svakodnevnog poslovnog stajlinga. 

Poznata lepotica poseduje istančan ukus za simetriju i boje, ostajući ženstvena i u klasičnim dvodelnim kombinacijama za posao.

Ukoliko budete disciplinovani poput Amal velike su šanse da postignete do tog modnog umeća koje podrazumeva krerati sofisticirani izgled uz tvist u vidu neobičnih detalja i dezena. 

Modni znalci ocenjuju njen stil upečatljivim i dovoljno mladalačkim da istakne njenu prirodnu lepotu.

Predstavljamo vam deset saveta iz modnih zabeleški lepe pravnice na koje bez straha možete da se oslonite.

Jednostavni su i pomoći će da poentirate sledećeg puta kada vam je potreban savet za poslovni izgled u kojim želite da iskažete vašu sofisticiranost.

1. Ne plašite se boja

Posao kojim se bavi Amal Clooney prepun je odgovornosti te je neophodno da advokatica uvek bude ozbiljno shvaćena. Navedeno ne znači da su boje i interesantni printovi zabranjeni. Inspirišite se njenom hrabrošcu i pružite vašem poslovnom garderoberu neophodnu dozu svežine u vidu nekoliko ogrtača u koloru.

2. Blok potpetica u danima sa dužim radnim vremenom

Amal je retko viđena kako nosi obuću bez potpetica, ali je dovoljno umešna da odabere par koji je udoban i praktičan u prilikama kada je neophodno da celog dana bude u pokretu. Pratite njene instrukcije i odlučite se za crne cipele sa blok petom ili one sa nižom, takozvanom kitten štiklom.

3. Plisirana suknja

Bilo da je zima ili leto, jednostavna plise suknja odličan je primer jednostavne elegancije. To je jedna od najboljih investicija u koju možete da uložite jer pripada bezvremenskom stilu.

4. Kraći sako 

Iako je Amal srećnica koja ima figuru poput supermodela, kombinacija blejzera koji nije standardne dužine u spoju sa pantalonama dubokog struka, dokaz su da je moguće da njene noge izgledaju još duže.

5. Ne ustručavajte se nošenja klasičnih majica

Ne biste pomislili da je jednostavna majica komad koji bi Amal nosila za poslovni sastanak, ali najpoznatija advokatica na svetu nam dokazuje da kada je pametno stilizujete, možete da izgledate podjednako sofisticiranno i šik, baš kao da ste poneli bluzi sa dugmićima.

6. Jednobojni outfit

Kompletan stajling sačinjen od jedne boje način je na koji postižemo otmeni look. Uparivanjem mantila i haljine, dok istovremeno vodi računa da aksesoari budu iste boje kao i bordure na njenoj garderobi, Amal izgleda sjajno.

7. Dodajte samo jedan detalj jarke boje

Ukoliko niste dovoljno hrabri da date prednst jarkim bojama poslovnom delu vašeg garderobera, Amal nam demonstrira kako je moguće da samo jedan detalj napravi razliku. Tako na primer crvena mašna na haljini u belim i crnim tonovima, ostavlja izuzetno efektan utisak. Identičan efekat se može postići aksesoarima u smelijim bojama.

8. Investirajte u veliku kožnu torbu

Amal poseduje veliki broj kožnih torbi u širokom dijapazonu boja koje su dovoljne veličine da ponesu sve ono što joj potrebno za svakodnevni rad, ali i uz koje njen izgled ostaje šik. Izbegavajte manje torbe uz koje je neophodna i dodatna torba od tkanine za nošenje preostalih stvari - kožna varijanta daleko je bolja opcija. 

9. Posetite krojača

Perfektno skrojeno odelo pristaje apsolutno svakome. Čak i kada je odelo neutralne boje, činjenica da je ono napravljeno po meri ono je što ce vas izdvojiti iz mase.

10. Sveže isfenirana kosa

Iako se ovo pravilo ne odnosi striktno na njenu radnu odeću, moramo da konstatujemo da su uvijeni talasi na kosi Amal Clooney njen zaštitni znak. Odvojite vreme za posetu frizerskom salonu, bićete nam zahvalni.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/