Kada pomislimo na Cher i njen stil, prva slika koja nam prođe kroz glavu svakako je ona iz legendarnog spota If I could turn back time i njen prilično skandalozan stajling koji je podrazumevao dve crne trake - imitirajući kupaći kostim (ili šta već) i mrežasti (potpuno providan da se razumemo) svojevrsni bodi sa čarapama i halterima.

To su bile osamdesete, godine kada je praktično čitav javni milje eksperimentisao sa izgledom, a većina njih bila je spremna da se oproba u sličnim modnim tabuima.

Cher je bila jedna od pionira ovog stilskog pokreta, a tu odvažnost demonstrirala je još tokom sedamdesetih.

Međutim, isto tako poznata pevačica je već na samom startu svoje karijere, što nas vraća još deceniju unazad (dakle šezdesete i njenih nepunih dvadeset) imala smelosti da iznese outfite kakvi se tada pred kamerama nisu viđali. 

I baš kao što vrhunski stilisti kažu: Ukoliko imate stav i stil koji uz njega ide, zaista možete izneti sve što vam padne na pamet, a da to pritome izgleda dobro - što je bio slučaj upravo sa Cher.

Zbog čega ne čudi što je danas inspiracija mnogima. To najviše rpimećuje kod Kim Karadashian, koja ju je nekoliko puta u potpunosti kopirala, te na svom Instagram profilu poseduje i galeriju omiljenih joj Cherinih outfita.

Tu je i Bella Hadid koja ovu činjenicu ne priznaje otvoreno, ali ukoliko pogledate njene stajlinge i uporedite ih sa onima koje je Cher nosila tokom 60-ih, 70-ih, pa i početkom 80-ih, primetićete neverovatnu sličnost.

Međutim, bez obzira na nezaobilazne trendseterke, nama je mnogo interesantnije zapravo to što je Cher bila pionir brojnih, brojnih trendova koji su aktuelni upravo sada. Ona kada ih je nosila bili su defintiivno novina i šok momenat. 

Te, ne možemo da se ne zapitamo da li je pevačicin stajling tokom decenija unazad zapravo inspracija i brojnim poznatim dizajnerima?

Naked dress i Kim Kardashian na Met Gali 2015.? Molim vas, Cher je ovu smelu toaletu prošetala davne 1974.

I to ne jednom.

Croped Top komplet? Samo recite koji stil želite, rock ili indie?

Jeans dubokog struka i oversized košulja? Naravno. Još tokom 70-ih.

Pliš? I to u elegantnom večernjem izdanju. Iako ove sezone više nije aktuelan, pri pogledu na ovu kombinaciju, razmišljamo da ga izvučemo sa dna ormara.

I zvanično se penjemo stepenik više. Ovo se ni Kendall Jenner, koja je fan bodija i jeansa, ne bi usudila da ponese. Naš naklon.

Pruge i oh, te lokne? Cher je bila 80's babe u svom svom sjaju, a u ovom stajlingu mogli bismo da prošetamo i danas i izgledamo maksimalno u trendu.

Dakle, da - pruge. Međutim, i boje, i model haljine. Ne želimo da se ponavljamo, ali krećemo u potragu za makar sličnim materijalom sa ovim printom.

Rese su se zvanično među trendove vratile sa povratkom hipi stila, koji je u modernijoj varijanti takozvani festivalski stil. Ipak, Cher rese nosi na najglamurozniji mogući način. I ove godine se bez problema na bilo kom crvenom tepihu mogla naći obučena ovako i zaseniti pola Holivuda.

Bajkerka, jeans, transparentni top, akcenat na donjem vešu i detaljima? Poznato? So last year.  Oh, ne. So Cher, many, many years ago!

I na kraju kratko i jasno objašenje: 

Priredila: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/