Postoje odevni komadi, aksesoari i make-up rutine koji nas momentalno upućuju na stil Francuskinja: crno-bele prugice, skinny jeans, baletanke, crvene beretke i crveni karmin... 

Dame u Francuskoj su večne muze stila i to prevashodno zbog svoje neposrednosti, prirodnosti i nonšalancijei i bez obzira na to da se svet sve više okreće Italijankama ili Australijankama, mi se uvek vraćamo izvoru žensvenosti, tim očaravajućim Francuskinjama. 

Neobavezni šik u njihovom izvođenju nije samo inspiracija, već način života koji skoro svako od nas želi da kopira.

Zato u nastavku pročitajte 7 trikova koji čine Francuskinje tako "french":

# Nesavršnost

Strogo ispeglana gardroba, zalizana kosa, do perfekcije stilizovane lokne, karmin koji se završava tačno na ivicama usana - sve ovo i ovako upakovano nećete videti na Francuskinjama. One se zalažu za stilsku nonšalanciju i uspevaju u tome - messy kosa koja govori da su tek ustale, bore koje se vide, a ne sakrivaju, garderoba koja omogućava ležernost i opuštenost. O, da, uče nas da je sasvim savršeno biti nesavršen. 

# Minimalna šminka

Francuska mantra savršenog šminkanja se odnosi na svežinu! Svež i prirodan izgled nikada ne izlazi iz njihove mode, a šminka treba da bude što umerenija, jednostavnija i prirodnija. Glasaju za nude ruž, nežna rumenila u bojama breskve i obaveznu maskaru.

# Crveni ruž

To je ta stilska iskrica, modni kec iz rukava koje izvode lepe dame iz Francuske i namenjen je za večernji izlazak. Neretko u svojim tašnicama imaju samo kreditnu karticu i crveni karmin.  

# Personalizovani nakit

Pravilo "manje je više" važi za svaku Francuskinju. I po pitanju nakita, opredeljuju se za provereni minimalizam, ali je personalizovan tako što je skoro svaki komad unikatan. Neretko će na vratu nositi diskretne lančiće sa svojim imenom ili imenom drage osobe, a sve u cilju jedinstvenosti!

# Bela košulja

Ovaj klasični komad dobija novi smisao kada ga ponesu Francuskinje - podvrnu rukave do lakata, podignu kragnu i samo prednji deo uvuku u farmerice!

# Messy hair

Francuskinje puštaju da se kosa osuši prirodno, čak i ne koriste češalj i na taj način dobiju one seksi talase koji čine svaki njihov look neodoljivim.

# Čaša vina

U stilu ovih lepih cura, moramo da završimo ovaj tekst tako što ćemo podiči čašu vina! U njihovom slučaju, čaša vina se podrazumeva uz ručak ili večeru i deo je njihove kulture i lifestyle rutine.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/