Devet jednostavnih saveta koji će vam pomoći da pronađete lični stil

Foto: Imaxtree

Organizacija ormara je ključna za oblikovanje stilskog identiteta...

Lični stil je česta fraza koju koristimo u opisima nečijeg načina odevanja, smisla za modu, osećaja za detalj. Često, ideja otkrivanja sopstvenog stila je upućena na kopiranje odevanja Alexa Chung, Olivie Palermo i ostalih IT devojaka koje poslednjih desetak godina vladaju modnim svetom.

Da, za pronalaženje ličnog stila bitna je i inspiracija, ali ona ne mora i ne treba da podrazumeva imitiranje ili kopiranje tuđeg stila. Bitno je da prepoznate senziblitet, odnosno stil koji vam je blizak i da onda na osnovu njega kreirate svoj.

Drugim rečima, to šta neka omiljena blogerka ili influenserka nosi, nužno ne znači da bi trebalo da se nađe i u našem ormaru. 

Ukoliko još lutate u sferi stila a želite da pronađete svoj modni identitet, ovi koraci će vam sigurno pomoći u tome.  

1. Morate da budete svesni sopstvene građe

Da bi izgradili svoj stil morate da odredite kom tipu građe pripadate - da li je to list, kruška, jabuka, pravougaonik i shodno tome da birate modele koji vašoj figuri najviše imponuju.

A post shared by Ada (@ada_oguntodu) on Jan 11, 2018 at 4:27am PST

2. Bitno je da pronađete komade po kojima ćete biti prepoznatljivi 

Možda je to nakit, sako intezivne boje, suknje na visoki struk - na vama je da odlučite. U domenu slavnih očigledni primeri su: Anna Wintour koja je postala sinonim za sunčane naočare, sestre Olsen prepoznatljive su po svojim dramatičnim, oversize siluetama, a Caroline Issa po crvenom karminu. 

3. Baza nek vam bude #basic

Crne salonke, bela košulja i mala crna haljina su nosivi u svim prilikama. Ipak i sami vi možete da pronađete dobar klasičan komad garderobe koji će biti večan i svojstven samo vašem senzibilitetnu - blejzer, mantil, plisirana suknja! Zašto da ne?

4. Moodboard tabla

Preporučljivo je da napravite neku tablu na kojoj ćete u sklopu kolaža zakačiti fotografije i isečke street style outfita, detalja koji vam se posebno sviđaju, kao mali mozaik svega što vam se dopada iz sfere mode. Ukoliko nemate vremena i prostora za jedan ovakav moodboard, možete to da uradite i na telefonu ili računaru. 

A post shared by Emily Scott (@emssco) on Feb 7, 2018 at 5:47am PST

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...