Miroslava Duma je svetsku popularnost stekla s maštovito složenim stylinzima koje su fotografisali street style fotografi na svetskim Nedeljama mode. Tada je još radila za ruski Harper's Bazaar i sanjala o pokretanju svog projekta. Svi se sećamo grupice ruskih carina kako su ih mediji znali nazivati, a koju su činile Elena Perminova, Ulyana Sergeenko, Vika Gazinska i Miroslava.

S godinama, Miroslava se polako odmicala od uloge modne ikone do uloge poslovne žene. Svaka od navedenih dama je našla neku svoju strast i od nje napravila unosan biznis. Ulyana je dizajnerka, Vika je i pre bila jako poznata u rodnoj Rusiji, a sada se njen dizajn prodaje širom sveta, Elena je unovčila svoje lice i telo i postala celebrity influenser. 

Mirina je uloga danas "iza svetla reflektora" te ćete je retko kada videti da zastane i pozira za street style fotografije za razliku od Anne Dello Russo koja još uvek jako uživa u toj celoj medijskoj pompi koja vlada za street styleom.

Mirin stil je s godinama postao ležerniji i veću prednost daje udobnosti nego uniformiranosti.

U odličnim je odnosima s Guramom i Demnom Gvasalijom čiju odeću često nosi. Ne odvaja se od kačketa koje kombinuje s farmericama u stilu 80-ih godina, patikama, duksevima i bundama, a najveća strast su joj kaputi kojih ima u svim bojama.

Dva fantastična primerka rađena po meri, prošetala je ove sezone ulicama Milana i Pariza, a radi se o kožnim mantilima-kaputima u boji konjaka i petrolejplavoj koji dolaze s potpisom kuće Jil Sander.

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Šta je nosila Miroslava Duma na ovosezonskom Fashion Week izdanju