Sigurni smo da u svom ormaru posedujete stari džemper koji više ne nosite i koji vam je pomalo dosadio.

Kako biste mu se ponovo vratili i nosili ga sa jednakom entuzijazmom, predlažemo da ga osvežite i dodate mu neki šik detalj.

S obzirom da su ove zime veoma popularni Celine modeli sa mašnom koja krasi leđa, rešili smo da pronađemo način da postignemo identičan ovakav. I uspeli smo u tome.

Upravo ovakav džemper možete sami da napravite, u nekoliko krajnje jednostavnih koraka. Sve što vam treba su makaze, konac i igla, kao i satenska traka. 

Uputstvo:

Korak 1

Na zadnjoj strani džempera napravite rez, koji ne treba ide preduboko duž celih leđa. Idealno bi bilo da ostavite 10 cm od vrha džempera.

Korak 2

Na mestu reza presavijte ivicu isečenog džempera (oko 1 cm) koju treba da presavijete ka unutra, kako biste napravili uredan šav na rubu. 

Korak 3

Odredite sredinu džempera, tj mesto u nivou vašeg struka na kome ćete da zašijete satensku traku koju ste tri puta presavili na rubu. Neka početak trake bbude oko pet cm od ruba proreza.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/