“Cipele! Kada dođe zima, najbitnije mi je odabrati dobar par cipela," izjavila je glumica i ikona stila Cate Blanchett, koja je ovih dana u žiži interesovanja zbog snimanja zanimljivog filma "Oceans8" u kome glumi pored Sandre Bullock, Helene Bonan Carter i Rihanne, ali i video instalacije nemačkog umetnika Juliana Rosefeldt koja se naziva "Manifesto".  

Iako smatra da je najbolja zimska investicija par dobrih, kvalitetnih cipela, teško nam je da u to poverujemo ako znamo koliko je sklona klasici te nošenju stileto salonki.

"To nije toliko tačno. Da, na premijerama ćete me videti u jednostavnim crnim salonkama, ali kako se približava praznična sezona, počinjem da uzdišem za svetlucavim, party cipelama poput satenskih cipelica u modroplavoj boji." 

U razgovoru za Vogue australijska glumica je tako otkrila da trenutno ima dva favorita među modelima: Cipele na nisku, manju četvrtastu petu sa ukrasnom šnalom koje potpisuje Roger Vivier i koje u potpunosti vidi kao "savršen model za prazničnu sezonu", dok su joj druge jednostavne, ravne kožne baletanke u čudnoj nijansi ljubičastosmeđe s potpisom AGL-a.  

Nakon što je toliko pohvalila i istakla moć dobrih cipela, ne možemo a da ne primetimo kako je Cate poznata po savršeno ukrojenim odelima.

Upravo na glamuroznom predstavljanju instalacije "Manifesto" Cate se pojavila u fantastičnom, unikatnog Givenchy odelu.

"Sve manje i manje nosim haljine, ali oduvek sam volela odela. Pogotovo ona koja su dobro skrojena. Isto tako poslednji niz godina polako sam postala fan duplog denim looka te u svom garderoberu imam nekoliko sjajnih teksas komada."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/