Žene vole da prate trendove, da budu sređene i da izgledaju besprekorno. U svojim stilovima se razlikuju i uvek se trude da budu jedinstvene. Ono što je još važnije od toga je da im garderoba savršeno stoji i odgovara njihovoj figuri.

Onima kojima je izgled zaista važan brinu o svakom detalju, a retko kada izgledaju kao da su se mnogo potrudile.

Modni stručnjak Laura Crake je otkila njihove zapovesti kojima se pridržavaju stalno.

Ako ih budete pratile uspećete da izgledate kao one i svi će se okretati za vama.

1. Nikada ne nasedaju na očigledne trendove

Dok neki čekaju svaku sezonu kako bi u prodavnicama nabavili onaj jedan prepoznatljivi trofejni komad koji vrišti 'u trendu sam', žene sa stilom ne žele da budu tako nemaštovite. Ne nose najpopularniju torbu sezone samo zato što je ona hit ili 'must have' odevni komad koji je prošetala Kim ili Rihanna. 

2. Opsednute su košuljama

Košulju možda povezujete isključivo s formalnim situacijama, ali žene sa stilom znaju da je to jedan od najsvestranijih odevnih predmeta. Nonšalantno je nose na plažu u raskopčanoj verziji i na poslovni sastanak uvučenu u pencil suknju. Omiljena im je košulja bele ili svetlo plave boje. 

3. "Kvalitet, a ne kvantitet" njihova je mantra

One nemaju ormare krcate garderobom. Tokom rasprodaja ne podležu impulsivnoj kupovini i nagonu da kupe jedan model majice u svim bojama samo zato što je snižen za 50 odsto. Kupuju namenski i organizovano.

Pročitajte na sledećoj strani i ostale zapovesti koje kroje stil najdoteranijih žena na svetu...

PageBreak

4. Vole cipele više od torbi

Više pažnje posvećuju onome što nose na nogama umesto onoga što im visi s ruke. Kada imaju prave cipele, ostatak kombinacije jednostavno se posloži sam od sebe. Tokom dana vole jednostavne cipele s ravnim đonovima ili niskom petom. Uveče puštaju mašti na volju i biraju šarolike modele, od onih s baršunastim mašnama i zlatnim vezom do onih ukrašenih sa zakovicama ili modela sa zmijskim uzorkom.

5. Znaju da pronađu nove neizvikane modne brendove

Onaj novi dizajner o kojem svi pričaju? Žene sa stilom znaju za njega već mesecima. Otkrile su ga slučajno, baš kao i većinu drugih brendova čiju odeću vole da nose.

6. Ne zamaraju se frizurom

U frizerskom salonu ne traže šišanje po uzoru na nekoga, njihova frizura je jednostavno – njihova. Ne koriste peglu za kosu jer bi to izbacilo sav karakter iz njihove kose. Sve ono što većina nas mrzi kod svoje kose (sede, pokoji ispucali vrh ili masni pramen) one prihvataju i "rešavaju" najobičnijim vezanjem kose u rep.

PageBreak

7. Ne menjaju mišljenje

Ne zaljubljuju se u brendove, nego u dizajnere koji stoje iza njih i prate njihov rad čak i nakon njihovog prelaska u drugu modnu kuću.

8. Imaju prsluk u mornarsko plavoj boji za svaku priliku

Kada ne znate šta biste "sami sa sobom" i svojom odevnom kombinacijom, prebacite plavi prsluk preko košulje. S okruglim izrazom, V-izrazom, kratki ili dugi, u dnevnim i u večernjim prigodama. Prluk mornarsko plave boje komad je koji one obožavaju.

9. Ne nose jeftin nakit

Kao i kod odeće, kod nakita primenjuju mantru o kvalitetu i kvantitetu. Radije će potrošiti novac na dva-tri kvalitetna i skuplja komada. Izbegavaju 'statement' komade i vole isključivo decentan nakit.

10. Paze na kožu i ne nose naglašenu šminku

Na prvi pogled učinit će vam se da uopšte nemaju šminku na licu, ali to je mala varka. Drugi pogled otkriće nude senku, crtu ajlajnera tanku poput igle i samo trunku stručno nanesene maskare. Zlatni standard lepote za njih je lepa i zdrava koža. 

11. Njihovi veš je funkcionalan pre svega 

Ne muče se s tangama preko dana, skupim setovima donjeg veša koje ionako nitko neće videti ili push-up grudnjacima. Biraju jednostavan grudnjak boje kože koji se ne vidi ispod odeće i najobičnije 'starinske' gaćice.

12. Ne prave radikalne promene u svom izgledu

Baš kao i svi drugi ljubitelji mode, uzbuđene su zbog nove sezone, ali to ne znači da će odmah isprazniti svoj ormar i izbaciti iz njega prošlosezonsku odeću. Isprobaće samo one trendove koji im pristaju, a one druge ignorisati.

izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/