Sada smo se uverili da je izreka "Nikada ne reci nikad" u potpunosti tačna, jer vam danas predstavljamo novi modni trend koji se odnosi na kombinovanje čarapa i sandala, što je nekada bilo nezamislivo.

Sigurni smo da ste u poslednje vreme primetili da je ovaj trend preplavio ulice svetskih metropola, a nama se svideo ovaj look koji izgleda neverovatno zanimljivo i šik. Naravno, kada se držite osnovnih pravila koji se odnose na kombinacije boja, tekstura i dezena!

Osim trendseterki koje su prve ponosno prošetale ovaj neobičan trend, poznate svetske modne kuće su ga predstavile u okviru svojih kolekcija za jesen/zimu 2017, i dale nam pravu stilsku inspiraciju.

Predstavljamo vam najbolje načine kako da nosite čarape sa sandalama: 

# Dugačke čarape sa šljokicama + sandale 

Brend No.21 je na svojoj reviji predstavio fantastičan spoj dugačkih čarapa osveženih izvezenim detaljima i srebrnkastim šljokicama, koje su sjajno izgledale u kombinaciji sa sandalama. Posebno su šik za sve zabave i mesta na kojima treba ostaviti wow utisak!

Foto: Instagram / michelesantella

# Retro dokolenice + čarape

Tople retro dokolenice sa upečatljivim dezenom, poput tartan, karo ili prugastog izgledaće odlično sa sandalama, ali i miksom različitih teksura, poput pliš, koža, kašmir.

Foto: Profimedia

# Svilene čarape i sandale u istoj boji

Kada ste u dilemi, birajte iste tonove, što nam je pokazao brend Reem Acra. Ovakvom kombinacijom ćete ujedno i izbeći neugledan izgled, koji asocira da ste zaboravili pantalone kod kuće.

Foto: Profimedia

# Čarape u kontrastnoj boji od odevne kombinacije

Kada je vaša haljina prelepa, možda je potrebno da napravite kontrast u odnosu na nju. Dakle, ponesite jednbojne čarape u suprotnoj boji od haljine, ali vodite računa da se slažu sa sandalama.

Foto: Profimedia

# Sportske čarape

Mislili ste da sportske čarape nikada neće moći da završe na vašim nogama? Ipak, ove sezone Gucci nam je pokazao da one mogu izgledati veoma šik, zajedno sa suknjom cvetnog dezena i teksas jaknom sa izvezenim ukrasnim detaljima.

Foto: Profimedia

# Čarape kao igra proporcija

Jedna od glavnih briga oko nošenja čarapa je vizuelno skraćivanje nogu. Mary Katrantzou nam predstavlja kako da rešimo problem: obucite suknju midi dužine.

Foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija