Dok postoji bezbroj stvari koje vam mogu pomoći da unapredite svoj stil, isto tako postoji i veliki broj onih malih grešaka koje ga mogu narušiti.

Samim tim, sav vaš rad i trud pri stilizaciji, pada u vodu.

(Modne greške koje uništavaju vaš stil)

Bez obzira kako dobro se odevate, sigurni smo da ste nekada napravili mini propust, zbog čega niste bili zadovoljni krajnjom slikom koju odaje vaš look. Zato smo rešili da vam predstavimo 5 najvećih grešaka koje vas mogu koštati dobrog stila: 

Ućebane grudvice

Bez obzira koliko je lepa vaša bluza, haljina ili suknja,prašina, prljavština ili grudvice koje se lepe za njih nikako nisu atraktivni. Pored toga, oni mogu odavati utisak dotrajale i pohabane garderobe, što nikako ne biste smeli da dozvolite. Zato investirajte u dobru četku, ili mini ručni usisivač koji će odlično održavati vašu garderobu.

Detaljno uklapanje aksesoara

Detaljno uklapanje svih aksesoara odaje sliku da ste danonoćno planirali svoj outfit kako biste izgledali dobro. I zaista, to će svi primetiti na vama. Umesto toga bi trebalo da se opustite i miksujete komade spontano, prema želji, ukusu ali i trenutnom raspoloženju. 

Tragovi šminke

Svi mi mislimo da niko neće primetiti malo pudera ili glittersa sa senke, oko naše kragne i okovratnika bluze, ali zašto rizikovati da drugi primete da vaša košulja nije čista? Izbegnite pravljenje ove greške, tako što ćete se prvo pažljivo našminkati, a zatim oblačiti odevnu kombinaciju koju ste unapred spremili, ili nosite neku vrstu zaštite dok nanosite make-up na lice.

Vidljive bretele na grudnjaku

Jedna od najčešćih greški je upravo pokazivanje svojih bretela na grudnjaku. Koliko god mislili da je taj propust već prihvaćen, budite sigurni da idalje ne ostavlja dobar utisak. Posebno kada je reč o poslu, sastancima ili drugim zvaničnim eventima. Naš savet je da za ovakve događaje birate klasične odevne komade, koji prekrivaju ramena i dekolte, a kada nosite otvorene bluze radije birate top grudnjake. 

Prljave cipele

Bez obzira koliko iznosi cena vaših cipela, prljavština će ih momentalno degradirati. A vi? Vi ćete ostaviti utisak neuredne dame. Dakle, redovno održavanje, čišćenje i poseta obućara se svakako preporučuje. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija