Najnovija zvezda u usponu koju pratimo? Nike Felldin, 25-godišnjakinja koja pored toga što je stilista za Columbine Smille i urednica u Lisa Corneliusson, vodi zarazan sajt Space Matters.

Funkcionišući kao “digitalni studio i biblioteka inspiracije”, sajt plasira očaravajuće vizuelne mood board table, priređene od strane žena kao što su Frida Gustavsson, Veronika Heilbrunner i Elektra Kilbey-Jansson, te često prezentuje trendove koje modni svet tek treba da zaprati.

“Misliti u slikama pre nego rečima - tako je uvek bilo za mene”, govori Felldin, slatka brineta i kako za sebe kaže “beauty nerd”, koja je intuitivno ostala očarana slikovitim inspiracijama koje je srela na Pinterestu i Tumblru.

U pravom životu, Nike je podjednako okrenuta suptilnim nijansama ličnog stila, što uključuje neprimetan cool pristup kosi i šminci. Ovde sa nama deli svoje insajderske savete kada se radi o beauty destinacijama, švedskim kompanijama za negu kože i kako da postignete savršen izgled tipičan za njen rodni grad, baš na vreme za Fashion Week.

Švedska lepota

Žene ovde ciljaju na prirodan izgled bez mnogo truda. Nosimo šminku, ali nam lica nikada nisu prepuna šminke. Samo dobra podloga i highlighter. To je vrlo prirodan, sjajan pristup. Žene u Švedskoj su veoma svesne i obazrive kada se radi o izboru beauty proizvoda, posebno u vezi sa negom kože. Možda zbog naše posvećenosti prirodnosti i organskim proizvodima.

Kupovina i najbolji lokalni proizvodi

Naše apoteke izgledaju skoro kao francuske ovih dana! Tu je i Cow Parfymeri beauty store, koja ima veoma dobar izbor švedskih brendova kao što su Björk & Berries, Estelle & Thild, Moonsun Organic i Luxsit. Ja volim kupku Maria Åkerberg i serum Verso, a moj prepoznatljiv znak je parfem M/Mink iz ponude Byredo brenda.

Bez šminke

Nosim istu šminku svaki dan. Volim highlighter i bronzer brenda RMS. Noću, ako izlazim, nanesem tamniju nijansu braon senke za oči - više metalik. Najviše mi se sviđa jedna senka brenda Make Up For Ever. I možda stavim maskaru.

Kosa: manje je više

Skoro da ništa ne radim sa njom. Koristim Curl Charisma šampon i balsam brenda Briogeo. Imaju takođe i dobru masku za kosu. Nakon što je koristim, moja kosa izgleda veoma dobro i mogu da radim sa njom bilo šta! Dobije se lepa tekstura - čak ni ne izgleda kao da je skoro oprana.

Ljubav prema sauni

Volim da odem do tradicionalne saune u Centralbadetu. Lepa je atmosfera i dobro je za kožu.

Priredila: Nikolina Janković

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija