Što se tiče mode, Francuska ima najveći broj IT devojaka. Evo naših 15 omiljenih, kao i 15 modnih lekcija koje smo od njih naučile.

Poznata je činjenica da Francuskinje imaju najbolji stil. Ali one takođe konstantno i sa strašću ruše modna pravila. Večernje haljine postaju komadi za plažu, gornji deo pidžame može biti odličan sako, a vežbanje je samo izgovor da se pokažu nove Izabel Marant patike.

Vanessa Paradis

Nekad druga polovina Johnny Deppa svojim vamp, vintidž seksi stilom ostavlja bez daha već godinama. Obožava široke haljine, komade koji izgledaju poput donjeg veša i čudan nakit, tako da je opravdano jedna od Karl Lagerfeldovih omiljenih devojaka. U svetu je poznata kao muzičarka i glumica koja nas je naučila da se isplati nositi nekonvencionalnu haljinu na crvenom tepihu - i da kravata i crveni ruž sve čine boljim.

Clemence Poesy

Stil ove francuske glumice je bez napora i totalno šik. Kako biste imitirali ovaj stil, izaberite muškaste komade poput prevelikog džempera ili jakne, i dodajte neke luksuzne, androgene aksesoare - kao fedoru sa širokim obodom ili ravane bruž cipele.

Lou Doillon

Najmlađi član Birkin klana, Lou Doillon je jedna od kul muza. Ona voli prevelike slojeve, seksi siluete, rok aksesoare i kosu koja izgleda kao da joj ništa nije u radila. Obucite mini suknju ili čist kombinezon i ostavite kosu nedoteranu, i ne zaboravite da obujete klasične crne salonke i da ostavite šminku kod kuće.

Audrey Tautou

Prvi put je osvojila Holivud svojim piksi izgledom u filmu “Amelie” i iako je njen lični stil malo drugačiji, ona zrači nekom divotom i energijom svoje poznate uloge. Romantične haljine, slatke štikle i jedva crvene sune su sve što vam je potrebno da imitirate Audreyin zabavan stil.

Charlotte Gainsbourg

Ćerka Serge Gainsbourga i Jane Birkin, Charlotte, je rođena da bi bila kul. Ona je Louis Vuitton muza koja obožava kožu i rokerski duh u kombinaciji sa štiklama i usklađenim stavom - i ne, ne morate da budete Francuskinja da biste nosile ovakve kombinacije.

Ines de la Fressange

Ako nas je naučila išta, to je da somotne papuče i tregerice su odličan autfit i za dan i za noć, i da bi trebalo da budu dio svakog stilizovanog arsenala. Ako želite da skinete njen stil, držite se neutralnih boja i skrojenih stvari, ali dodajte neki neočekivani kaiš, ogrlicu ili torbu pre nego što izađete iz kuće.

Emmanuelle Alt

Poslednjih šest godina Emmanuelle se drži prepoznatljivog stila: skrojeni blejzeri, zakopčane košulje ili majice, iscepane uske farmerke, i platforme, seksi sandale ili čizmice do članaka. Njena posvećenost ovoj uniformi ide čak i do ozbiljnih događaja - druge žene nose balske haljine, Emmanuelle nosi svilene pantalone i sako. Izvrtanjem trendova u korist klasika ćete postići sličan izgled.

PageBreak

Coco Chanel

Sve počinje i završava sa njom. Legendarna dizajnerka će uvek biti zapamćena po svojim ikonskim odelima (koji još uvek krase ormare bogatih i poznatih) i sklonosti ka tvidu i biserima. Ali osim što smo naučili da uparimo dvobojne Chanel platforme sa prošivenom torbom, od Koko smo naučili još jednu jako bitnu stvar “Kada stavljate aksesoare, uvek skinite poslednju stvar koju ste stavile.” I ne zaboravite perle.. I Chanel torbu, naravno.

Marion Cotillard

Modni snovi su napravljeni od njene duge veze sa Christian Diorom. Ova Oskarovka gaji veliku ljubav prema izazovnim siluetama i ima neustrašiv pristup bojama, pa je to čini savršenom Dior muzom, a rezultiralo je u nekim od najlepših kombinacija na crvenom tepihu ikad. Ovde postoji samo jedna lekcija: budi hrabar, ili produži dalje.

Brigitte Bardot

Nejn stil je bio besramno seksi. Njena čupava punđa i njeno samopouzdanje nas i dalje inspirišu. Baletanke, suknje visokog struka i majice na pruge, kao i haljine koje stoje kao salivene uz izazovan ajlajner su glavna oružja njenog modnog arsenala.

Caroline de Maigret

Model i muzička producentkinja svela je svoj stil na čupavu kosu i mnogo crne boje. Obično nosi muškastu obuću sa otkočanim košuljama i pantalonama sa širokim nogavicama. Ali nikad ne zaboravlja svoj nedostižan stav.

Lea Seydoux

Francuska glumica i buduća Bondova devoka Lea može da iznese svaki stil. Njena najbolja izdanja dolaze u formi kombinacije seksi haljina sa retro talasima, i konstastom hrabrih i jarkih modnih dodataka. Vintidž u susretu sa modernim, na najizazovniji i raznobojniji način. Previše šik da bi se opisalo.

Elisa Sednaoui

Otelotvorenje pariškog kul stila, model i glumica Elisa je poznata po svojim dizajnerskim lukovima koje osvežava efektnim nakitom. Zamislite haljinu od atilopa sa šljaštećim štiklama, ili metalik kombinezon sa ubitačnim ravnim čizmama. Ključ je u detaljima, i kombinovanju seksi stvari sa nečim što i nije baš seksi. Obožavamo njen stil!

Carla Bruni

Tokom vremena kada je bila Prva dama Francuske, Carlu Bruni su poštovali zbog njenih haljina, moćnih odela i malih šešira. Ali pre ovoga, ona je bila internacionalni model poznat po ženstvenom minimalizmu. Uložite u niske salonke, i pantalone sa širokim nogavicama. A kako biste izgledali kao ona, ukombinujte usku haljinu na bretele sa strukturisanim sakoom. I ne zaboravite dobru torbu - kožnu sa ručkama.

Josephine de la Baume

Stil ove glumice, pevačice i žene Marka Ronsona je kombinacija Jelisejskih polja i Haknija. Vintidž cipele kombinuje sa haljinama sa piste i dodaje im efektan nakit kako bi svaki luk učinila jedinstvenim. Od nje definitivno treba “ukrasti” hrabrost i srskost da se nosi staro sa novim..

Priredila: Bojana Đorđević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija