Svako jutro nevoljno otvarate vrata svog ormara i zaključujete kako imate neopisivo dosadnu odeću? Imate osećaj da bi trebalo da izbacite sve s ofingera i kupite doslovno sve novo? Verujte nam, i mi se osećamo ponekad tako, ali to nije situacija u kojoj bi trebalo da očajavate ili pak da potrošite čitavu platu na novu odeću.

Ono što možete napraviti s postojećom garderobom jeste da promenite pravila igre. Jedna od najvećih kočnica je u tome što nismo dovoljno maštoviti pa svoju odeću konstantno kombinujemo na iste (dosadne) načine.

Pogledajte malo izvan kutije i kombinujte ono što imate na malo drugačiji način i imaćete osećaj kao da imate potpuno novu garderobu. Mi vam donosimo osam predloga kako da začinite svoj stajling, a vi se poigrajte s kombinacijama ako vam nešto drugo padne na pamet.

1. Bela majica + slip haljina 

Super popularna kombinacija ove sezone ustvari je jako praktična. Ako baš niste raspoložene za pokazivanje dekoltea (a ponekad zaista nismo) haljina koja podseća na spavaćicu izgledaće u potpunosti drugačije ako je kombinujete sa običnom belom majicom.   

Foto: Profimedia

2.  Kratka jakna iznad duge košulje 

Igranje slojevima ponekad može biti veoma zabavno. Dugu, oversize košulju kombinujte s kratkom jaknicom slične nijanse i dobićete zanimljiv vizualni efekat. 

3. Kratka košulja s dezenom preko duže bele košulje 

Ovu kombinaciju treba pažljivo stilizovati. Pazite da bela košulja koju nosite ispod bude tanja kako ne biste delovali krupnije nego što jeste. Takođe, da biste izbegli isti nepoželjni efekat, stegnite obe košulje u struku.    

4. Košulja okrenuta naopako  

Bela košulja vam je već odavno dosadila? Ako želite da se malo pogirate sa stajlingom, okrenite je naopako i zakopčajte nekoliko donjih dugmića kako biste otkrili leđa.

5. Mini suknja preko duge košulje 

Još jedan zanimljiv stajling s dugom košuljom, ali ovaj puta uparen s mini suknjom. Poenta je, naime, ta da se košulja blago nazire ispod donjeg ruba suknje. Ovo je, takođe, izvrstan način da "produžite" suknju za koju vam se čini da vam je možda malo prekratka. 

6. Off shoulder bluza plus haljina sa tankim bretelama

Odevni komadi spuštenih ramena izuzetno su popularni ove letnje sezone, ali ne morate ih stilizovati na način na koji to rade svi ostali. Odličan ćete efekat postići ako off shoulder bluzu iskombinujete s haljinom tankih bretela, posebno9 ako su sličnog dezena.

7. Statement haljina i farmerice 

Upečatljiva haljina izgledaće super ako je uparite sa farmericama, bile one skinny jeans ili zvoncare. Slobodno se poigrajte slojevima, posebno kada malo zahladni.  

8.  Košulja zabačena unazad

Košulje su očigledno stilski najzanimljiviji komad. Osim što košulju možete uklapati s različitim odevnim komadima, možete se poigrati i sa samom košuljom. Otkopčajte nekoliko gornjih dugmadi i zabacite je unazad.

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija