Nakon što je pre mesec dana napisala dirljiv esej o raznoraznim pritiscima na žene danas, Alicia Keys je i zvanično obećala da će prestati da se "krije iza maske". Ovim je mislila na šminku i ulepšavanja, koja su danas ženama postala maltene obavezna. 

"Nije moje lice, nije moj um, nije moja duša, ni moje misli, ni moji snovi a ni moja borba ni moj emocionalni razvoj. Ništa.", napisala je Alicia u eseju.

Od tada, Alicia je svoju odluku potvrdila slikajući se za magazin Fault, ali i na svim nastupima koje je imala zakazano. Oduševljene fanove još više je kupila kada se na glamuroznom crvenom tepihu BET nagrada pojavila takođe bez šminke!

Keys je prisustvovala BET nagradama u Los Anđelesu odevena u crni kombinezon prepun nabora, elegantne sandale i srebrni turban. Pevačica je izgledala prelepo i prirodno te je zasenila sve ostale zvanice koje su se za razliku od nje opredelile za šminku.

Moramo da napomenemo da iako veliki broj celebrity dama iz dana u dan postoju "no makeup selfie" niko sem Alicije nije odlučio da na crveni tepih dođe nenašminkan. Alicia je prva koja je to uradila s nadom da će pokrenuti revoluciju i pravi trend #nomakeup.  

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija