S obzirom da mnogi od nas ne bi odmah i sa sigurnošću pronašli Kazahstan na mapi (u slučaju da ne znate, nalazi se tačno između Rusije i granice sa Kinom), trebalo bi da znate da postoje sve veće šanse da ćemo uskoro umrežiti modne snage, zahvaljujući novom talasu kazahstanskih dizajnera i stylisyh dama koje pretenduju da preuzmu primat od trendi Ruskinja. 

(#Britanke: Upoznajte najpopularnije stylish dame sa Ostrva)

Danas se bivša sovjetska država može pohvaliti ekspanzijom luksuzne mode unutar centralne Azije, zahvaljujući popularnosti njihovog Fashion weeka, Saks Fifth Avenue kao i Mercedes-Benz Fashion Week Almaty. 

Samim tim, lokalna modna scena predstavlja dom fashion zajednice koju čine IT dame, ali i mnogobrojni kupci, stilisti i modeli koji poseduju fantastičan stil i osećaj za modu, koji se bitno razlikuje od sada već poznatog francuskog, italijanskog ili britanskog stila....

Zato smo rešili da vam predstavimo IT Kazahstanke koje bi trebalo da pratite na Instagramu! Krenimo redom...

Anita Akisheva

Kreativna direktorka u Buro 24/7 Kazakhstan

Ako volite selfi fotografije sa pozadinama koje ostavljaju bez daha, obratite pažnju na Anitin Instagram profil. Pored odličnog stila, primetićete da ova dama voli da se zabavlja, da kampuje na planinama u tradicionalim jurta šatorima, ali i da istražuje sve delove glavnog grada.

Foto: Instagram / anittos

Alyona Subbotina

Model

Ova plava zanosna lepotica najviše vremena provodi u putu, odnosno u poseti glavnim prestonicama mode, Njujorku i Parizu, ali Alyonino srce najviše pripada Kazahstanu u koji otputuje kad god nema zakazane obaveze. To dokazuju fotografije glasanja, posete osnovnoj školi koju je pohađala, ili panorama njenog rodnog mesta -  Almaty. 

Foto: Instagram / alyonasubbotina

Meruyert Ibragim

Osnivač Buro 24/7 Kazakhstan

Ako postoji jedna Kazakhstanka koja uvek zauzima prve redove na Fashion Weeku, to je onda Meruyert Ibragim, članica Buro 24/7. Bilo da se pojavljuje na reviji zajedno sa Miroslavom Dumom u Parizu, ili šeta off duty izdanje u Almatyju, Meruyert se uvek trudi da nosi lokalne brendove, poput Assel i Tolegen.

Foto: Instagram / meruyertibragim 

PageBreak

Kamilya Kuspan

Fotograf

Kamilya je omiljeni street style fotograf, koji trenutno živi i radi u Parizu. Ona obožava na svojim fotografijama da ističe prepoznatljivi kazahstanski vajb. 

Foto: Instagram / styledumonde

Zhanel Bertaeva  

Osnivač sajta Lenazh.com

Zhanel Bertaeva je ozbiljna modna snaga. Ne samo da je osnivač Kazakhstan Fashion Institute, već je i lansirala Mercedes-Benz Fashion Week Almaty i portal Lenazh.com, odnosno online platformu specijalizovanu za rad lokalnih dizajnera. 

Foto: Instagram / lenazh

Liliya Rakh

Fashion bayer

Liliya Rakh se često predstavja kao modni kupac, što je jasno istakla i na svom Instagram profilu. Možete je primetiti svuda, od Almatyja do Parisa u dugačkim i linearnim monohromatskim izdanjima, uključujući modne kombinacije koje se od glave do pete sastoje od odevnih komada brenda The Row.

Foto: Instagram / Liliya_rakh_official

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija