Možda vam se čini nemogućim da jedan festival ima toliki uticaj na modni svet, ali u slučaju Coachelle, to ne bi trebalo da vas čudi!

Slavni festival koji se događa jednom godišnje u kalifornijskoj pustinji privlači već godinama nekoliko miliona ljudi, ali njegovu popularnost definitivno kroje i podižu armije super sređenih dama (i muškaraca!) koji hrle da poslušaju omiljene bendove poput Maroon 5, Beyonce,, The Weekenda, Justina Biebera, Sama Smitha i ostalih. 

To dokazuju i brojke, odnosno analiza prodajnog sajta Lyst.co.uk koji upravo u ovom trenutku plasira letnje trendove inspirisan izdanjima stylish cura sa Coachelle. Naime, Lyst za vreme održavanja festivala ima porast prodaje komada koji podsećaju ili su viđeni na festivalu za čak 30%.

Plus, taj porast je daleko veći nego za vreme festivala Glastonbury koji važi za kvalitetniji. A ko je najbolji "prodavac" tih komada?

Prema sajtu Lyst, u top 3 najuticajnije osobe spadaju Kendall Jenner, Brooklyn Beckham i Taylor Swift.

Kendall Jenner

Nakon što je Kendall Jenner prošetala Aquazurrine gladijatorke (458 funti), pretraga istih je skočila za 110% u poslednjih 48 sati.

Taylor Swift

Taylor je postovala ovaj memo na Instagramu posvećen aksesoaru koji se vratio na velika vrata ove sezone. To je bilo dovoljno da pretraga "chocker" na Lystu poludi za 70% u poslednja tri dana.

Brooklyn Beckham

Baš kao i njegova majka, Brooklyn Beckham polako ali sigurno gradi svoje mesto u modnom svetu atraktivnim, upadljivim izdanjima. Lyst smatra da je upravo najstariji Beckham doprineo da pretraga Gucci muških komada i to onih koje krasi cvetni desen, poraste za 15 000 pregleda. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija