Nije tajna da Francuskinje imaju poseban stil, te njihove kombinacije odišu posebnim talentom za modu.

(Francuska dizajnerka otkriva kako da se obučete kao prava Parižanka)

One su savršeno uklopljene, ali bez velikog truda. Klasične, ali i veoma cool. I čini se da one uvek znaju da naglase svoju figuru, na pravi način. A to ponekad znači i sakriti neke nedostatke, i male nesavršenosti, poput viška kilograma...

Zato smo rešili da vam predstavimo njihove stilske trikove za postizanje mršavijeg izgleda.

# Dodajte kaiš

Kada god ste u mogućnosti, i vaš outfit to dozvoljava, dodajte kaiš koji će definisati vašu figuru. Naime, kaiš postavljen tačno na struku će je istaći, ali i skrenuti pažnju na struk. 

Foto: Camille over the rainbow

# Vertikalne pruge

Iskoristite moć vertikalnih prugi i izdužite svoju figuru. Ako imate dovoljno hrabrosti, ponesite pruge od glave do pete, i postićićete maksimalne efekte. 

Foto: Instagram / kenzasmg

# Dugački mantil

Zamenite modele kratkih jakni, sa dužim blejzerom ili mantilom. Ovim trikom ćete uspeti da kreirate dugačku liniju koja prati telo, a samim tim vas čini da izgledate višim i mršavijim.

Foto: Instagram / carolinedemaigret

# Dugačke farmerice

Dugačke farke fantastično izdužuju figuru, kao nijedan komad. Širina trapeza se prilagođava obimu kukova, te vaše noge i kompletna figura dobijaju mršaviji izgled. 

Foto: Instagram / sarah_nait

PageBreak

# Suknja ili haljina na preklop

Klasične suknje ili haljine koje su sečene i preklapaju imaju veoma pozitivne efekte po vaš izgled jer dijagonalna linija proreza stavlja akcenat na vaše noge, izdužuje figuru dajući joj pravilne proporcije.

Foto: Instagram / adenorah

# Cipele i pantalone istih boja

Uklopite boju vaših pantalona sa obućom, i izbegavajte da otkrivate kožu kako bi stvorili besprekidnu liniju. To će učiniti da vaše noge izgledaju mnogo duže i tanje.

Foto: Instagram / jeannedamas

# Dugačka marama ili ogrlica

Obratite pažnju na aksesoare. Kako biste istakli  i produžili vaš torzo, ponesite dugačku maramu ili ogrlicu.

Foto: Instagram / adelinerapon

# Pantalone dubokog struka

Slično kao traperice, pantalone sa dubokim strukom imaju fantastične efekte po postizanje vitkog looka. Ovakvi modeli produžavaju vaše noge- na maksimum.

Foto: Instagram / theblab

PageBreak

# Monohromatska kombinacija

Monohromatski look je u poslednje vreme sve popularniji, te iskoristie njegove glavne prednosti. Ponesite jednobojnu kombinaciju, od glave do pete.

Foto: Instagram / dennielias

# Cipele na špic 

Svake štikle vas čine višim, ali modeli na špic daju dodatni efekat. Želite da dobijete maksimalne rezultate? Probajte model u nude boji.

Foto: Instagram / adenorah

# Asimetrična suknja

Dok tipičan kroj A suknje vizuelno skraćuje vaše noge na pola, asimetrični modeli sa prorezom nastavljaju prirodnu liniju vaših nogu.

Foto: Instagram / sarah_nait

# Sečeni detalji

Želite da pokažete malo kože? Uradite to stategijski. Dakle, potražite komade sa sečenim delovima koji će suziti vaš struk.

Foto: Instagram / vivicourtin

# Pensil suknja

Pensil suknja je basic komad koje sve Francuskinje imaju u svom garderoberu iz veoma dobrog razloga Naime, suknja uokviruje vašu figuru, izdužuje je i čini veoma ženstvenom. 

Foto: Instagram / sarah_nait

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija