Hteli to da priznamo ili ne, Parižanke su obdarene talentom za modu i stil koja dolazi sasvim prirodno i zacrtana je negde u njihovim genima.

(Pariski chic: 11 Francuskinja koje bi trebalo da pratite na Instagramu)

Effortless, ili u prevodu "bez truda" je njihov glavni moto kojim se vode pri odevanju zbog čega svaka njihova kombinacija, iako je krajnje sofisticirana i svedena, izgleda toliko moćno!

(9 omiljenih parfema svih Parižanki)

Kako bismo ovladali osnovnim tehnikama odevanja i stilizacije na francuski način, rešili smo da se konsultujemo sa Evelyne Chetrite, dizajnerkom i kreativnom direktorkom francuskog brenda Sandro.

Držite se jednostavnosti i ne trudite se mnogo. Kul i moderan look je ključ. 

Chetrite smatra da bi svaka dama uvek trebala da izgleda cool i moderno, ali ne previše stilizovano. Jednostavan i suptilan izgled je na ceni. 

Foto: Collage Vintage

Nemojte se previše sređivati

Chetrite je otkrila da ona gotovo nikada ne nosi klasične stileto cipele, i kako kaže u velikoj ponudi raznih aksesoara možete izabrati mnogo zanimljivije modele, poput onih sa debelom potpeticom koja će vam pružiti udobnost. 

Foto: Collage Vintage

Svaka žena treba da poseduje kvalitetnu jaknu, džemper od kašmira i dobru bluzu.

Osnova svakog oblačenja je posedovanje kvalitetnih basic stvari, a ovo je Francuskinjama posebno važno. Jakna, džemper i bluza su odevni komadi koje stalno nosite, zbog čega bi trebalo da investirate u njih. 

Foto: Instagram / collagevintage2

Oblačite se prema svojim godinama i građi, posebno kada je reč o pantalonama.

Još jedno nepisano pravilo kog se Francuskinje uvek pridržavaju je oblačenje prema obliku tela ali i starosnoj dobi, a kako kaže Chetrite ovo je posebno važno pri izboru pantalona. Široke traperice su uvek chic dok skiny pantalone predstavljaju pravi rock ’n’ roll stil, i savršene su kada ste mladi, a kanije ih možete nositi sa dužim džemperom. 

Foto: Style Du Monde

Zamenite malu crnu haljinu za malu haljinu od čipke, za večernje prilike.

Ove fashion dame čak i haljine nose na drugačiji način. Kako kaže poznata dizajnerka, čipka je veoma važna sada jer će vam savršeno poslužiti za večernji glam izlazak, ali i u svakodnevnim prilikama. Dakle, čipkana haljina se mora naći u vašem ormaru.

Foto: A love is blind

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija