#Bossy: Kako da izgledate profesionalnije na poslu

Foto: Instagram / wethepeoplestyle

Moda i posao su sve povezanije kategorije u poslednje vreme jer uspešna dama kako savršeno vlada poslovnim dostignućima, tako treba da postigne jednaku ravnotežu između posla, privatnog života i stila. Evo šta treba svaka bossy dama da zna...

Godine modnog iskustva naučile su nas raznim stvarima, ali jedna od najvažnijih veština za dame koje su zaposlene i uvek izložene stresnim sastancima i velikim obavezama je da naučite da organizujete svoje stvari na vreme i izbegnete neprijatne situacije. 

(Ugledajte se na Miroslavu Dumu: Kako da nosite novi bossy look na posao)

Poput ove: iznenadni sastanak a vama je majica isfeklana, košulja izgužvana a kosa masna. Nijedan čovek se u tim trenucima ne bi osetio dobro. 

(Work + Fashion: Dve sjajne zimske kombinacije Amal Clooney za posao)

Osim što ćete izgledati neuredno i ostaviti lošu sliku o sebi, samim tim ćete odavati utisak neorganizovane osobe koja ceo taj haos može da prenese i na svoj rad. Dakle, da biste izgledali profesionalnije i obezbedili sebi uspeh na poslu, važno je da obratite pažnju na sledeće detalje: 

Skinite nepotrebne šavove

Znate one male šavove koji drže džepove zajedno i presecaju zadnji deo leđa na blejzeru? Da, oni se uvek moraju odstraniti kako bi sako pravilno stajao na vašem telu. 

Uklonite etiketu na štikli ili đonu cipele

To je velika greška koja, nažalost, može učiniti da cipele izgledaju jeftino. Topla vlažna tkanina će vam pomoći da uklonite lepljive etikete. 

Izmerite pravu dužinu poruba

Veoma je važno da imate pravu dužinu poruba nogavica. Pri tome, najbolje bi bilo da dužina završnog ruba pantalona bude oko jedan centimetar iznad zemlje. Takođe bi valjalo da dužinu nogavice i poruba uskladite sa cipelama koje ćete kasnije nositi. 

Foto: Instagram / Style du Monde

Očuvajte boju crne odeće

Crna boja najbrže bledi, zbog čega je teško naći dobru vintidž odeću u ovoj boji. Dakle, proveravajte stanje svojih crnih odevnih komada koje redovno perete u mašini. Potrudite se da koristite nešto nežnije sredstvo za pranje, koje je namenjeno za crnu i tamnu garderobu, a ukoliko posudujete neki luksuzan dizajnerski komad, preporučujemo da ga nosite na hemijsko čišćenje. 

Koristite paročistač umesto pegle

Mali prenosivi paročistač čini čuda, jer je čišćenje i peglanje odeće uz pomoć pare omiljena tehnika među modnim stilistima. Ovaj uređaj ne zauzima mnogo mesta, i mnogo je jednostavniji za upotrebu od pegle koja zahteva pripremu i rastezanje daske. Takođe, postoji manja verovatnoća da ćete oštetiti tkaninu, jer proces peglanja materijala sa paročistačem je mnogo jednostavniji i nežniji. 

Obratite pažnju na stanje potpetice i đona cipela

Redovno menjajte flekice i sređujte eventualna oštećenja. Čak i najmanje može izazvati javljanje neprijatnog zvuka dok koračate i povećava mogućnost da se okliznete i padnete. To su dovoljno dobri razlozi da držite štikle u tip-top stanju svakoga dana!

Foto: Instagram / Style du Monde

Uvek proverite zadnji deo outfita

Nemojte da zaboravite da vaš izgled treba uvek da bude perfektan, a to se odnosi na celokupno izdanje - i to na 360 stepeni. Dakle, ako ste pogužvani na leđima ili su vaši odevni komadi neproporcionalni i neuredno vise, sasvim je sigurno da će tada vaš outfit izgledati loše. 

Ispraznite nepotrebne stvari iz torbe

Žene često torbicu koriste za odlaganje svakojakih stvari, od šminke i parfema, do poslovne dokumentacije, ključeva i ostalih sitnih potrepština. Ipak, često tu zna da zavlada haos, koji bi trebalo na vreme da sprečite. Organizujte prostor u torbi, jer ćete imati fantastičan pregled stvari koje vam zaista mogu zatrebati i nećete imati neprijatnu situaciju kada tokom nekog važnog eventa tražite hemijsku olovku, a izvadite neku previše ličnu stvar.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin