Postoji nekoliko zlatnih pravila koje stylish devojke imaju u malom prstu.

I ne, ne radi se o naučnoj fantastici već o nekoliko ključnih, osnovnih trikova koje bismo svi trebali da usvojimo jer će nam pomoći da popravimo svoj stil, kao i utisak koji ostavljamo. 

(5 stilskih pravila koje bi svaka žena trebalo da zna)

Uprkos jednostavnosti i lakoći kombinovanja, često devojke upravo na ovim stavkama prave greške. Ali sada više nemate izgovor!

Čar ovih osam trikova je u tome što ne morate da menjate svoj stil odevanja jer su ova pravila primenjiva, nazavisno od prolaznih trendova.

Veliko "NE" nošenju nekoliko trendova u isto vreme

Verovatno ne postoji nište gore od odevne kombinacije koja izgleda poput preslikane stranice modnog magazina. Da, kada vam govorimo kako je nešto IN to ne znači da sve trenutne must-have trendove treba da izložite na sebi kao na oglasnom prostoru.

Jedino što ćete time reći jeste da ste povodljivi i da nemate svoje JA. Trendove okrećite u svoju korist tako što ćete im dati svoj pečat i iskombinovati ih sa svojim omiljenim detaljima i komadima koji opisuju vaš stil odevanja, po kojima ste prepoznatljivi. I da, nemojte da menjate stil svaki put kada dođe neki novi trend. Trik je da trend prilagodite sebi, a ne obrnuto.  

Foto: Style du Monde Instagram

Oprezno sa donjim vešom

Iako se radi o donjem vešu koji se skriva ispod odeće, ako ne želite da se vidi, pripazite na svoj grudnjak i gaćice. Ukoliko nosite uske pantalone, obratite pažnju na rub gaćica koji, ako se ureže u kožu, može da izgleda zaista grozno.

Što se grudnjaka tiče, ako nosite odevni komad kreiran da se on vidi, odaberite ga pažljivo i učinite delom outfita. A ako ga silno želite sakriti, pripazite da ne proviruju naramenice ili da se njegova boja ne nazire ispod svetle bele košulje. Ništa u odevanju ne deluje toliko nemarno kao pogrešno odabrano donje rublje.  

Foto: Style du Monde Instagram

Pazite da "oversized" i "maxi" ne postanu sinonimi za odevne komade ukradene starijoj sestri 

Oversize tunike mogu izgledati strašno kul, kao što duge maksi haljine i suknje mogu delovati neodoljivo romantično. Ali, naravno, i tu postoji zamka u koju je lako upasti.

Naime, ako se ne radi o outfitu "za po kući", pripazite da oversize komade stilizujete s drugim odevnim komadima koji su pripijeniji i naglašavaju siluetu kako biste izbegli da svi posumnjaju kako ste odeću ukrali starijoj sestri. 

Foto: Style du Monde Instagram

Pazite da se cipele ukalapaju uz pantalone

Možete da imate fantastične farmerice i najlepše cipele, ali ako ih pogrešno uparite izgledaćete kao hodajuća katastrofa. Farmerice će izgledati odlično ako ih iskombinujete s cipelama na platformu, kilote uparene s gležnjačama super su spoj dok će boyfriend jeans biti savršen uz loaferice. 

Foto: Style du Monde Instagram

Nisu sve dužine za sve visine i svaku građu

To što vaša visoka i vitka prijateljica izgleda famozno u midi suknji (koju nosi na baletanke), ne znači da ćete i vi izgledati dobro. Zapravo, navedene kombinacije treba da se klonite ako ste niski i krupni jer bi vam noge mogle izgledati kraće i deblje nego ikad.

Ako ste niski i sitni, midi suknju kombinujte isključivo na cipele s visokom štiklom kako biste vizualno izdužili noge. Isto pravilo važi i za kapute i sve midi dužine koje bi vas mogle "skratiti". 

Foto: Style du Monde Instagram

Nude salonke čine da vam noge izgledaju duže

Poprilično jednostavno pravilo. Birajte salonke ton ili dva tamnije od nijanse kože i dobićete fenomenalni efekt. Cipele s potpeticom već same po sebi izdužuju nogu, a ako su pritom u nude boji, one će ih učiniti još dužim.

Foto: Style du Monde Instagram

Crop top odlično izgleda samo uz suknje ili pantalone visokog struka 

Uprkos uverenju kako se radi o prilično seksi odevnom predmetu, crop top je stvoren kako bi bio decentan, a ne vulgaran. Kombinujte ga isključivo s pantalonama i suknjama visokog struka jer njegova svrha nije da otkrije pola vašeg torza već da diskretno naglasi vaš struk otkrivajući centimetar-dva gole kože. I ništa više. 

Foto: Style du Monde Instagram

Ne nosite cipele koje su toliko neudobne da jedva hodate

Koliko god volele cipele, stylish dame znaju da ne postoji ništa gore od prizora žene koja korača ulicom u cipelama koje je žuljaju ili pak grimase na licu devojke koja zbog sandala želi odseći stopala.

Ne, nijedne cipele nisu toliko lepe da zbog njih patite. Ako nakon pola sata nošenja razmišljate samo o tome kako ćete ih skinuti sa nogu (pa makar i na ulici), verujte nam na reč kad kažemo da se klonite te aparature za torturu, koliko vam god izgledala lepo. Patnja na licu nije stylish. Radije obujte patike ili ravne baletanke. Uvek svoj stil možete nazvati "eklektičnim".

Foto: Style du Monde Instagram

Izvor: Fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija