Od glamuroznih red carpet haljina do svakodnevnih odevnih kombinacija, popularne glumice, manekenke i blogerke su birale ove godine smele, eklektične modne kombinacije kojima su nam dokazale svoj istančan modni ukus.

Ko je briljirao? Idemo redom: 

Jennifer Lawrence

Prelepa glumica nije samo obeležila godinu filmom "Joy" i poslednjim delom serijala "Hunger games", kao i kampanjom za Dior, već i sjajnim stilskim kombinacijama o kojima smo pisali tokom cele godine. Verna svom omiljenom brendu, Dioru, Jenn je nosila mahom kreacije ove francuske kuće.

Naš favorit: bordoljubičasta haljina sa prorezima od svile sa promo turneje Hunger gamesa.

Amal Clooney

Suvišno je pričati o stilu poznate britanske advokatice. On je elegantan, chic i sofisticiran, baš kao i supruga George Clooneya. Ove godine Amal smo najčešće viđali u klasičnim koktel haljinama, odelima ali i zabavnim izdanjima, inspirisanim veselim 70-im.

Naš favorit: dugački, karo prsluk, crni crop top i iscepan boyfriend jeans, nadograđen mules sandalama, crvenim ružem i statement torbom.  

Dakota Johnson

Zvezda filma "50 shades of grey" je počela sramežljivo godinu, vrlo neprimetnim, običnim izdanjima koja su naišla na kritiku modnih znalaca. Međutim, kako je vreme odmicalo Dakota je bila sve opuštenija i glamuroznija.

Naš favorit: Slip glam haljina Prade u boji nežne ružičaste koju je Dakota ponela na filmskom festivalu u Veneciji ove godine, na kom je prikazan njen najnoviji film "Bigger splash". 

Olivia Palermo

Njujorčanka je poznata po vrhunskim modnim kombinacijama koje su besprekorne, te je prosto nemoguće da ne bude na listi "Najbolje obučenih žena" u ovoj godini. Asimetrični kombinezoni, cvetne maksi haljine, jeans i blejzeri... nema kreacije koju Olivija ne ume da iznese.

Naš favorit: Crni kožni kombinezon koji je Olivia uparirila sa crnom bluzom golih ramena i mrežastim salonkama.

Emma Stone

Ako smemo da budemo pristrasni i da kažemo koja nam je glumica omiljena u domenu stila, onda je to definitivno Emma Stone. Ova dama uspeva jednako da izgleda moćno u Saint Laurent odelu ili Pradinoj lepršavoj haljini.

Naš favorit: Emilio Pucci svetlucava beličasta haljina sa resama koju smo videli na press premijeri njenog najnovijeg filma Aloha.

Sienna Miller

Ova neukrotiva lepotica iz Britanije nalik Emmi oduševljava iz izdanja u izdanje, a svoju buntovnost odlično prezentuje kroz edgy beauty izdanja kojima "razbija" sofisticirane kombinacije. 

Naš favorit: Karirana asimetrična haljina Victorije Beckham koju je Sienna ponela na Filmskom fetsivalu u San Sebastijanu...

Miroslava Duma

Mira Duma je redovna na ovoj listi. Just like Olivija. Pa da li je stvarno potrebno da vam nabrajamo njene military kombinezone, suknje pun krug, fantastičneee kapute i mantile, kožne kilote. Duma je ženstvena, chic, retro, moderna, autentična. Neodoljiva...

Naš favorit: Mantil-kaput u taminijoj kamel nijansi sa nabranim rukavima, upared sa klasičnim jeansom i lakovanim gležnjačama.

Leila Yavari

Sigurno znate da je Leila najstilizovanija Iranka na svetu jer smo o njoj toliko do sada pisali. Modna direktorka sajta Stylebop.com obožava svedene modne kombinacije te je često viđamo u savršeno skrojenim odelima, kombinezonima i haljinama.

Naš favorit: Military kombinezon u zagasitoj zelenoj nijansi sa zlatnim dugmićima i crna rolka.

Alexa Chung

Britanska it cura, poznata po minimalističkim kombinacijama u kojima vladaju neutralne palete boja i svedene forme i ove godine je kao i Olivija i Mira bila besprekorna. Jer, iako je reč o minimalizmu, njeni outifiti su dovoljno zanimljivi i nikada nisu dosadni.

Naš favorit: Kada smo je videli u ovom divnom plavom kombinezonu Topshopa!

Diane Kruger

Ova nemačka lepotica je demonstrirala svoje viđenje pedesetih i sedamdesetih tokom ove godine. Svaki njen look je imao neki boho vajb po kom je njen stil prepoznatljiv. Diane ne beži od neon nijansi, pastelnih tonova i psihodeličnog printa, kao i različitih tekstura i zanimljivih aksesoara.

Naš favorit: Plišani kombinezon u kom je bila na premijeri kolekcija Balmaina za H&M. 

12 najbolje obučenih dama u 2015.

Gilda Ambrosio

Velika italijanska street style zvezda, Gilda je dama koju jedva čekamo da se pojavi na Nedelji mode i zablista u punom sjaju. U čemu je njena posebnost? Gilda obožava da miksuje različite teksture, printove i asimetrične krojeve koji su zaslužni za njene fantastične, neponovljive modne kombinacije.

Naš favorit: Bela košulja i crna haljina nalik mantiji. 

Irina Lakicević

Naša poznata blogerka Irina nas je ove godine častila mnogobrojnim modnim kombinacijama u kojima se posebno istakla ležernost i vanvremenski chic.

Naš favorit: Siva pamučna majica i teget midi suknja sa šlicem + bele, klasik patike.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija