Verovali ili ne, prošlo je čak 55 godina od kada je Anita Ekberg napravila senzaciju u Rimu kultnom scenom plesa u fontani Trevi. Platinasta plavuša je postala preko noći telotvorenje posebnog italijanskog načina života koji je poznat po nazivu dolce vita. Ipak i nakon toliko godina, Rim se nije mnogo promenio: po njegovim ulicama i dalje šetaju najzanosnije žene sveta!

Zato smo rešili da vam predstavimo kakav je stil današnjih modernih Italijanki i na koji način se one zabavljaju...

Rim je poznat po bogatoj istoriji, ali i modernim Italijankama koje se smatraju posebnim chic damama... 

Rim je grad veoma poznat po svojoj istoriji, ali i po ženama koje neguju poseban stil koji se ogleda u karakteru. Na prvi pogled Italijanke su pristupačne, duhovite i velikodušne. Istina je da dolce vita dani koji su obeležili 50-e i 60-e godine dvadesetog veka jesu iza nas, ali ipak se taj poseban način života zadržao u Rimu.  

Italijanke su verne specifičnim odevnim komadima....

Obavezan komad koji Italijanka mora da poseduje je kupaći kostim jer će svaka Rimljanka pojuriti na plažu što pre! Plaže se nalaze u neposrednoj blizini grada, tako da ih često posećuju kako bi se odmorile ili ručale u prelepim restoranima pored mora, a onda se vratile za tili čas do grada. Prava dolce vita...

Što se tiče drugih chic krpica, Italijanke imaju svoje omiljene radnje koje često posećuju znajući da će tu naći povoljne i kvalitetne komade. Prvi omiljeni butik je Mas, koji se nalazi u Via dello Statuto. Kako one kažu - tu možete povoljno pazariti pune kese garderobe. Takođe, odlična je i radnja Omero e Cecilia u Via del Governo Vecchio, u kojoj možete pronaći najbolje vintage komade. Ova radnja je nešto poput dnk Rima. 

Najbolja mesta za uživanje u Rimu, koje Italijanke obožavaju...

Najbolja mesta koje morate posetiti u Rimu su bar Calisto u Piazza di San Calisto, istorijsko mesto koje posećuju intelektualci, umetnici i studenti. Ovaj prelepi bar će vas vratiti u vreme 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, te ćete moći da osetite taj poseban vajb grada. Takođe, fantastičan Museo del Louvre u jevrejskom kvartu je najmagičnije mesto u kome možete provesti sate gledajući knjige, fotografije i druga umetnička dela. Tu ćete sigurno pronaći nešto jedinstveno, što će vas oduševiti.

Današanja moderna Italijanka se veoma brzo i na jednostavan način priprema za večernji izlazak...

Prvo i osnovno što poseduje svaka Italijanka je jasan stav, i po tome se one razlikuju od drugih žena. Za modernu Italijanku ne postoje toliko radikalne razlike između dnevnog i večernjeg stila odevanja. Žene i dalje vode računa o svom izgledu, ali ne žele to da potenciraju. Zapravo, možda one pokušavaju da sakriju Anitu Ekberg koju imaju unutar sebe. Noćni izlasci i provod i dalje traju veoma dugo u Rimu, tako da slobodno možemo da kažemo da dolce vita i dalje postoji. Ljudi nikada ne žele da idu na spavanje rano, tako da se često vraćaju svojim kućama kada sunce tek izlazi.... Hajde da kažemo da je Rimljanka manje formalna uveče nego tokom dana, što znači da zna da se odlično zabavlja!

Primetne su i velike razlike između stila Njujorčanki i Italijanki....

Njujork se zasniva na različitosti, tako da se sam stil Njujorčanke zasniva na onom što vidi i onom što voli. Njujorčanka je kao kameleon. Za razliku od njih, Italijanke se plaše velikih promena.

Ipak između ovih žena postoje i neke sličnosti, jer i jedne i druge vole da budu besprekorno negovane: savršeno izdepilirane, čiste kose i pedantne šminke. Još jedna stvar: Njujorčanke će najviše novca potrošiti na cipele i torbe i u tome su slične ženama u Rimu koje su uglavnom opsednute aksesoarima.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija