Linda Tol / @lindatol_

Dok je zbog svog posla modne bajerke obilazila svet, Linda je veoma brzo izgradila i sopstveno ime. U tome joj je mnogo pomogla prepoznatljiva platinum plava boja kose i androgini stil sa feminističkim stavom.

Posle nekoliko sezona u kojima su razni strani časopisi pisali o modernom i minimalističkom stilu ove Holanđanke, pred dve godine shvatila je kako je vreme da pokrene sopstvenu web platformu.

Prošle godine njen istančani modni njuh doveo ju je do velike saradnje sa L’Oréalom, gde je njen posao bila nova profesija današnjice – trendwatcher. Njeni omiljeni brendovi su Alexander Wang, Barbara Bui, Phillip Lim, Céline i Dries van Noten.

Julia Sarr-Jamois / @sarrjamois

Na modnoj sceni ova lepotica koja se izjašnjava kao žena sa afro poreklom ostaje zapažena kao neko ko se ne boji da se igra sa neočekivanim sudarom skupe i jeftine odeće, različitim teksturama, bojama i printovima sve dok ti komadi pripadaju kategoriji „veoma kul“. Julia trenutno živi u Londonu i radi kao modna urednica u i-D magazinu, ali i kao slobodni stilista.

Njen jedinstven i provokativan stil obezbedio joj je prolaz kod vrhunskih klijenata koji za svoje revije kao glavnog stilistu biraju upravu nju. Njeni omiljeni brendovi su Balmain, Christopher Kane, Marques’ Almeida, Moschino, Prada, Pucci.

Leaf Greneer / @leaf_greener

Posle šest godina provedenih na poziciji modne urednice u magazinu ELLE Kina, diplomirana modna dizajnerka Leaf Greener, što je bukvalan prevod njenog imena sa kineskog koje glasi Ye Zi, tek nedavno je počela da se bavi stilizovanjem, kreativnim konsultacijama i blogovanjem.

Njeni nezaboravni lookovi i izvanredan pristup stajlingu otvorili su joj vrata ka klijentima kao što su Chanel, Céline, Louis Vuitton... Njeni omiljeni brendovi su: Brunello Cuccinelli, Caterina Zangrando, Jeremy Scott, Yazbukey.

Pernille Teisbaek / @lookdepernille

Kao i mnogi drugi, ova Dankinja koja je danas veoma stilski uticajna, svoj put je počela kao model pre  nego što je postala stilista, modna urednica za danske magazine ALT i Eurowoman i na kraju, stalno zaposlena blogerka.

Njeni stil može da se opiše kao miks neutralnih boja i suptilne elegancije. Njeni omiljeni brendovi su: Acne, Céline, Filippa K, Freya Dalsjø, Heartmade by Julie Fagerholt.

Sofia Sanchez de Betak / @chufy 

Sofia je otkrivena tokom skautovanja za modele kada je imala samo 14 godina.

Ubrzo posle toga postala je jedan od najtraženijih modela u svojoj rodnoj Argentini. Međutim, nije želela da bude cenjena samo zbog svog izgleda pa se preselila u Njujork i postala art direktorka u modno reklamnoj agenciji. Zajedno za svojom sestrom, Sofia vodi i online radnju koja promoviše odabrane argentinske modne dizajnere. Dopada nam se njen stil koji osciluje između veoma muževnog, ali i razigranog, čak i bajkovitog.

Njeni omiljeni brendovi su Anthony Vaccarello, Rodarte, Valentino.

Tekst: Magdalena Stranzinger

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija