Carine Roitfeld je osnivač magazina CR Fashion book, a najpoznatija je po uredničkoj poziciji u francuskom Vogue izdanju kao i poslednjem projektu koji je radila za portal Mytheresa.com. Carine je postala deo pravog woman ganga (koji čine Brooke Shields i Alexa Chung) uradivši perfektan shoot fotografija za popularni modni sajt. 

(Kako da se obučete kao francuska urednica mode)

S obzirom da ova žena, zahvaljujući zavidnom reziumeu, ima fantastično modno znanje rešili smo da saznamo kako da našem stilu damo notu francuskog glama. Ako je suditi prema onome što je Carine otkrila novinaru britansog Telegrapha, prvo i osnovno za francuski stil je pencil suknja, štikle i puno eyelinera.

(7 stilskih grešaka koje nijedna Francuskinja neće napraviti)

Evo šta je još Telegraphu otkrila divine Carine...

Kada se zaljubim u neki komad toliko da se odmah zamislim u nekoliko kombinacija koje uključuju i njega, imam običaj da taj komad kupim u nekoliko primeraka.

"Znam koje stvari volim i koje ću sigurno nositi više puta. Na primer, visoke štikle (imam mnogo crnih salonki koje se razlikuju po veličini i obliku štikle) suknje, uski džemperi i helanke- koje obožavam. One su neka vrsta moje uniforme i često me možete videti u njima. Moja omiljena boja je crna i obožavam da je kombinujem sa oker." 

Možda to jeste moj french taste ali uvek dan počinjem sa odabirom donjeg veša.

"To je prvi modni komad koji ću nositi i koji će uticati na izbor mog kompletnog outfita. Verovali ili ne – to je istina."

Nemam specijalan outfit koji prilagođavam različitim događajima.

"Moj look je uvek sličan. Nosiću skoro isti look kada idem na reviju ili putovanje. Neki ljudi misle da je moj izgled previše sofisticiran za putovanje avionom, ali to je moj izbor koji ne želim da menjam."

Smatram da dijamanti mogu učiniti da izgledate poput Marilyn Monroe.

"Oni sijaju na vama što vam daje blistav izgled, zar ne? Volim da ih nosim na ušima i da ih kombinujem sa drugim nakitom. To je moj glavni trend ove sezone."

Nikada ne bih kupila patike.

"Stvarno ih ne volim! Slobodno pokušajte da nađete moju fotografiju na kojoj nosim patike. Kladim se da nikada to nećete pronaći. Ja ih jednostavno ne nosim jer smatram da su neatraktivne. Znam da Kanye West prodaje veliki broj sneakers i znam da Tom Ford ima fantastičnu liniju lepih patika ali ja ih nikada ne nosim."

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija