"Kompikovano." Ovom rečju, beauty guru i ikona stila, legendarna Linda Rodin opisuje svoj odnos sa majkom.

"Majka mi je bila ekstremno kreativna i žena s idejama ispred vremena. Konstantno je imala frenč, što se meni i sestrama uopšte nije sviđalo. Bila je skulptor, ali i dizajner nameštaja, stalno je oslikavala nameštaj. Takođe je heklala i bavila se tehnikom dekopaž pre svih ostalih."   

A priča o majci je počela kada su je novinari američkog Harper's Bazaara sreli u njujorškom Barneysu, pred lansiranje njenog parfema Bis, koji je nadahnut upravo stilom njene majke.

"Stalno se nečim bavila, i iako mi je to u nekom trenutku bilo više nego iritantno, kasnije sam joj bila zahvalna za to što me je uvela u toliko različitih sfera. Sada, kada se osvrnem, zahvalna sam joj milion puta. I kada sam kreirala parfem, ona mi je bila u mislima. Njen trag Chanela koji je ostavljala za sobom, pomešan sa mirisom cigare, pudera. Ona je bila prava retro dama." 

Naravno, razgovor nije mogao da zaobiđe i Lindine savete za stil. U nastavku vam donosimo 5 najboljih saveta za stil u režiji slavne ikone stila >>>

# Investirajte u original i klasiku... Ove dve stvari nikada ne izlaze iz mode, a koštaće vas daleko manje nego da gomilate jeftine krpice

Zabavno mi je da gledam ljude kako misle da su sedamdesete nov trend, nov stil. Ovo sada što imamo su samo moderne, nove interpretacije sedamdesetih. Iako su mnogi, poput Saint Laurenta odlučili da prikažu identične sedamdesete, bez bilo kakvog novog stilizovanja, jer pazite, 70-e su dekada koju su oblikovali komadi poput zvoncara, lepršavih haljina i tunika, jeansa, košulje, platformi i resa. Ako do sada niste imali nijedan od pomenutih komada, ne znam šta ste čekali!? 

# Bacite top (koji prekriva samo grudi)

Ovaj komad nikada nikome nije dobro stajao, ali bukvalno nikome. Rešite ga se. Sad. Ovoga časa!

# Teksas je uvek IN

Hvala bogu pa je teksas opet glavni trend! To je trend koji volim od svojih 5 godina. Ja sam denim cura. A ove sezone sam zahvalna što imamo toliku ponudu na tržištu jer bukvalno svaki brend je izbacio po nekoliko teksas kolekcija. Još uvek sam verna Levisu 501 ali volim da eksperimentišem sa stilovima, bojama, krojem. Evo danas nosim jeans brenda Lemaire.

# Yoga helanke su ponekad sasvim ok za stilizovanje

Nosim ih po kući prevashodno jer su neverovatno udobne, ali često i napolju dok šetam psa ili samo obrnem jedan krug. Nisu uopšte tako loš model za kombinovanje.