Ovim putem želimo da podelimo naša zapažanja o tome šta većina modnih zaluđenika poseduje. Ko zna, možda baš vi postanete nova Miroslava Duma? 

# Oni su pretplaćeni na sve moguće modne časopise, newslettere, i gomilu drugih koje-kakvih lista...


...koje nas obaveštavaju o svim mogućim aktuelnostima, popustima, promocijama. Jednostavno je nezaobilazno propustiti ovako nešto (čak i mi, i pored informacija iz prve ruke, dobijamo svakorazne mailove)!

#Dry clean only? No problem!

U svačijem ormaru uvek se nađe po koji ‘komad’ onoga što ne spada pod ‘mašinsko pranje’ -  bilo da je to top od neoprana ili blejzer sa šljokicama. Nikada nemojte odustati od stvari samo zato što zahteva posebno održavanje. Takav komad je jedinstven na svaki način. Posvetite mu pažnju, i on će vama.

11 navika fashion zaluđenika

# Imaju krojača na poziv


Možda zvuči glupo prekrajati haljinu kupljenu u Zari, ali verujte nam... ‘perfect fit’ je razlika između ‘looking fast fashion’ i ‘looking high fashion.’

#Size UP

Većina ljudi je naviknuta da nosi određenu (svoju) veličinu, ali oni sa malo više hrabrosti uvek kupuju ‘jedan broj veće’. S toga, uzani top postaje ‘loose’ top i dobija na svojoj autentičnosti i ličnom stilu.

#Oni razumeju da je čar ormana u basic stvarima

Naravno, svi uvek volimo da kupimo trendy komade, brendiranu odeću, vrtoglave potpetice, ali nemojmo se zavaravati... Najveću strast sačinjavaju upravo oni basic komadi. Prirodni materijali, neutralne boje (zamislite uzane crne kožne pantalone u kombinaciji sa dobro skrojenim crnim blejzerom i klasičnom belom majicom!) su najbolje stvari na koje treba trošiti novac. Ono što možete nositi više pita, i kombinovati u svim situacijama i sa raznim stilovima... To se isplati.

# Imaju komad odeće koji nikada nisu obukli - ali kao da je bitno!

Ima nas i koji kupujemo komade koji nas ostavljaju bez daha, bez obzira da li u tom trenutku ima gde da to nešto nosimo ili ne. U ostalom nije ni važno, prilika za nošenje će doći kasnije!

# Imaju rešenje za sve sitne incidente sa odećom i detaljima

Kada primetite da vaše cipele počinju da se odlepljuju, raspadaju... Pravac obućar. Jer, ukoliko sokontate da su već na izdisaju, biće kasno.

11 navika fashion zaluđenika

#Isprobavaju stvari čak i ako prevailaze budžet

Složićete se... Katastrofalno je zaljubiti se u neki komad odeće za koji nemate para (čak ni u snu!). Ali! Šta ako taj komad bude na rasprodaji? Pa, bilo bi poželjno da već znate veličinu, i kako vam stoji, zar ne? S toga, nije loše isprobavati pojedine komade koji su malo van vašeg domašaja. Kad tad, ‘item’ će biti na rasprodaju i onda, možete biti prvi da ga zgrabite.

#Prijatelji su sa ‘sales’ osobljem

Ovo ima svoje prednosti. Zamislite da vam prijatelj radi u nekoj prodavnici u kojoj često kupujete, i obaveštava vas o dolasku nove kolekcije? A isto tako može da vam ostavi sa ‘strane’ vašu veličinu, da se ne bi rasprodala. Korisno!

# Oni su prvi koji prošetaju novi trend

Onaj ko okleva je na gubutku - barem je tako u svetu mode. Ukoliko primetite trend koji ni jedan od vaših prijatelja ne nosi, ne plašite se da ga prvi nosite. Veliki rizici = veliki dobici (barem kada su street style blogovi u pitanju).

11 navika fashion zaluđenika

# Uvek su raspoloženi za shopping

Uvek , i u svakom trenutku. Čak i kada ste u muškom odeljenju ili antikvarnici, uvek imajte širom otvorene oči i tražite ono što bi moglo da se uklopi uz vašu odeću - nikad ne znate na kakav dragulj možete naleteti.

Tekst: Branislava Lazin