Od Pariza, preko Milana i Osla, sve do Njujorka i Sidneja na street style blogovima pronašli smo najbolje stilizovane devojke. Maštovitost i urođena elegancija su im zajednički imenitelj.

Candela Novembre, manekenka (@candelanovembre)

Ko: Ona je naš stilski crush ove sezone! Manekenka Candela Novembre je vitka, lepa i uvek savršeno stilizovana. Rođena je u Argentini, a svoje ćerke podiže u Milanu gde živi sa mužem Fabiom, arhitektom. Pored stalnog gostovanja na stranicama posvećenim street style kombinacijama, Candela redovno piše kolumne za italijansko izdanje magazina Grazia i Red Milk Magazine.

Stilski potpis: Volimo sve što obuče! Jarke boje, stroge krojeve, neverovatan izbor kaputa... Zahvaljujući skladnoj građi, Candela je jedna od onih srećnica kojima gotovo sve što ponesu savršeno pristaje.

Elina Halimi, art direktorka (@elina_halimi)

Ko: Ova rođena Moskovljanka je art direktorka multibrend concept butika Kabuki u prvom arondismanu Pariza.

Stilski potpis: Zbog neukrotive kose najpre će vam se učiniti da je to urednica italijanskog Voguea, Franca Sozzani, ali čim spustite pogled i spazite njene razigrane odevne kombinacije, shvatićete da ste pogrešili. Elina je zvezda za sebe, poseduje komade od najistaknutijih modnih dizajnera današnjice (možda čak i svih) jer je ova fashionistica zbilja posvećen kolekcionar. Iako je bar dvadeset godina starija od svojih street style koleginica, lako ih ostavlja u prašini ispred okupljenih fotografa odnoseći pobedu u trci sa trendovima. Riccardo Tisci uz Nike? Tu je. Kreacije Nicolasa Ghesquèrea za Louis Vuitton? Već kupljeno. Halimi ništa ne prepušta slučaju.

Eva Chen, urednica magazina Lucky (@evachen212)

Ko: Eva je diplomirala na Oxfordu i jedna je od najomiljenijih urednica u SAD. Ne čudite se, Anna Wintour lično postavila ju je na današnju poziciju, a pre toga Chenova je deset godina bila beauty urednica istog magazina. Dok je Anna kraljica stare garde, Eva vlada novim tehnologijama. Na Instagramu je prati više od 300.000 ljudi, a bila je i inspiracija za popularni modni hashtag #evechenpose.

Stilski potpis: Uvek je raspoložena za isprobavanje novih trendova i ima najbolju kolekciju torbi i cipela koju smo ikada videli. Bez griže savesti priznaje da obožava shopping, a mi saglasno klimamo glavom.

Margaret Zhang, blogerka/studentkinja/fotograf

Ko: Na ovu australijsku blogerku već smo vam skrenuli pažnju kada smo pričali o najpopularnijim online devojkama današnjice. Njene jednostavne normcore kombinacije učinile su da bude u fokusu svetskih street style fotografa. Njen zaštitni znak je vedar osmeh, a kad dodamo da ova devojka ima tek 21 godinu, oduševljenje njenim  globalnim uspehom još je veće.

Stilski potpis: Svedene komade nonšalantno sklapa u vrlo elegantne kompozicije. Spojiće iscepane farmerke i kožnu plisiranu suknju; bomber jaknu, košulju i zvoncare i svaki put izgledaće besprekorno! Kad vidite njen Instagram, poželećete da lajkujete svaku sliku - dvaput.

Hege Aurelie Badendyck, urednica magazina Costume (@hegeaurelie)

Ko: Zauvek ćemo biti zaljubljeni u modnu jednostavnost kakva se neguje u Skandinaviji... Naravno da smo primetili Hege, mršavu plavušu koja poentira promišljenim minimalizmom.

Stilski potpis: Izbegava detalje i uvek bira jedan neobični komad što je vodi pravo na blogove posvećene modi. Jednom je to pufnasta suknja na tufne, drugi put torba od šljokica, treći put crop top... Doziranje trendova dovodi do nivoa umetnosti i uvek iznova pronalazi pravu meru. To i jeste razlog što ovu devojku iz Osla držimo na oku. 

Tekst: Jelena Karakaš