Modni blogeri su unazad nekoliko godina doživeli veliku evoluciju, postavši u krugu modnih stručnjaka i dizajnera, osobe čiji se sud i te kako ceni i deli.

To se naravno ne odnosi na sve blogere već samo na nekolicinu odabranih koji su ostvarili saradnje sa poznatim modnim kućama dizajnirajući za njih limited kolekcije, ili samo pojavljujući se u kampanjama renomiranih brendova.

Među “odabranim” svoje mesto su našle Chiara Ferragni (najuticajnija evropska blogerka i najbogatija modna blogerka ispod 30 godina prema magazine Forbes), Zanita Whittington, Blair Eadie, Nicole Warne kao i sledeće tri dame: Eleonora Carisi (Jou Jou Villeroy), Nikki Phillips (Styled by Phillips) i Julia Engel (Gal Meets Glam).  

Eleonoru, Nikki i Juliju ekipa sa sajta Lucky magazina je srela u Firenci na otvaranju luksuznog butika koji je pozvao najpoznatije blogerke na svetu na glam promociju. Novinare je najviše zanimalo koje komade cure smatraju esencijalnim za svoj stil kao i koje odevne komade iz prolećnih kolekcija nameravaju da prvo pazare!    

Eleonora Carisi, Jou Jou Villeroy (Italija)

Kako bi opisala svoj stil u nekoliko reči: Dinamičan, živopisan i eklektičan.

Fashion mantra: Moram da kažem kako svoj stil najviše krojim prema intuciji. Da, ima dosta cura čiji stil pratim, ali mahom kada stilizujem sebe oslanjam se na svoje trenutno emocionalno stanje.

Koji komad smatraš esencijalnim u garderoberu svake devojek: Skinny jeans. Znam da je teško da pronađete idealan model skinny jeansa koji će vam savršeno odgovarati, ali potrudite se. Ja na primer obožavam skinny model koji je iscepan. Skoro sam kupila 5 modela skinny jeansa u Topshopu.   

Šta nikada ne bi obukla: Beli jeans. To prosto nisam ja.

Najbolji modni savet koji si dobila: Budi svoja. Originalna. Surfuj netom, isprobavaj stvari, ali nemoj da se trudiš da budeš neka Alexa, Olivija, Jessica, već kao ti. Izgradi svoj stil koliko god on bio banalan ili nedefinisan, avangardan. Bitno je da si to ti.

Šta se nalazi na tvojoj listi prolećnog šopinga: Do sada su mi se najviše svidele platform s otvorenim prstima koje sam videla na reviji Stelle McCartney. Volim taj miks glamuroznog, udobnog i sportskog.

Koje revije ćeš pratiti na nastupajućoj Nedelji mode: Biću sigurno u Milanu i Parizu. Posebno se radujem reviji Jonathana Saundersa. Obožavam sve što on radi. Pratim ga od početka i uvek me intrigira šta će novo da mi ponudi. Takođe sam veoma bliska sa duo iza DSquared2-a koji se uvek potrudi da priredi spektakularan show!

Nikki Phillips, Styled by Phillips (Australija)

Kako bi opisala svoj stil u nekoliko reči: Klasičan, chic i provokativan.

Komad koji najviše voliš: Moja kožna jakna by Roberto Cavalli leather jacket. It’s timeless.

Šta nikad ne nosiš: Volim da eksperimentišem sa odećom tako da ne postoji komad koji nisam obukla ili koji ne bi obukla. Bit mode je da stalno pomerate svoje granice, izađete iz komforne sezone, igrate se sa stilovima i trendovima.  

Najbolji modni savet koji si dobila: Manje je više.

Šta smatraš ključnim komadom u svom garderoberu: Velika bela majicu. To je osnova koja mi pruža priliku da je nadogradim na savršen način sa ostalim komadima poput kožne suknje, skinny jeansa ili teksas šortsa.

Šta se nalazi na tvojoj prolećnoj listi za shopping:O Bože. Teško mi je da izdvojim nešto ali obožavam što će biti dosta jarkog, moćnog printa i što ćemo pastel samo nositi u vidu kožnih modela.

Julia Engel, Gal Meets Glam (Amerika)

Kako bi opisala svoj stil u nekoliko reči: Ženstven, klasičan i pun boja!

Fashion mantra: Investirajte u klasične, večne komade. Ne pratite slepo trendove. Ne plašite se da probate nešto novo ili da odenete sebe u nešto što nije trend.

Šta nikad ne nosiš: Lance ili bilo šta što definiše heavy look.

Najbolji modni savet koji si dobila:Oblači se prema svojoj građi tako da ti bude udobno a da kroj imponuje tvojoj figuri i atributima.

Šta najčešće nosiš:Klasične bele t-shirt majice, kašmirske džempere i baletanke. Dok od marki preferiram Gap i J.Crew, pogotovo za zimske komade.

Šta se nalazi na tvojoj prolećnoj listi za shopping: Drago mi je što pastel nastavlja da bude aktuelan i tokom naredne sezone, a pogotovo se radujem velikoj količini beličastih nijansi koje dominiraju u prolećnim modelima. Nameravam celo leto da nosim samo bele komade.

Koje revije ćeš pratiti na nastupajućoj Nedelji mode: Mislim da ću posetiti veliki broj revija u Njujorku, Londonu i Parizu, ali teško mi je sad da izdvojim neku posebnu.