Možda se ne čini da je tako, ali svaka modna blogerka koja je u top 20 na svetu, je na samom startu krojila svoj look korak po korak, ne bi li stekla reputaciju jedne od najboljih.

I kada je to konačno uspela, našla se još pred većim izazovom jer se od nje očekivalo da svakim autfiom impresionira i pokaže savršeno umeće stilizovanja. A složićete se, biti kreativan 24h je skoro pa nemoguća misija, jer šta ćemo sa onim danima kada smo ustali na levu nogu i nije nam ni do čega?

U želji da pomognu svojim čitateljkama da u tren oka, stilizuju sebe poput najboljih blogerki, ekipa iza sajta Who What Wear je pitala 12 top imena iz blogosfere da otkriju tajnju svog besprekornog stila.

Anne-Laure Mais sa bloga Adenorah

Njena najčešća kombinacija: Ležeran kašmirski džemper, skinny jeans, dugačak trenč mantil i par Vans patika.

Njena filozofija stila: Svaku svoju kombinaciju kreiram vodeći se time da je manje, više. Pri tom biram udobnu, praktičnu odeću u kojoj mogu da provedem ceo dan. 

Courtney Trop  sa bloga Always Judging

Njena najčešća kombinacija: All black mahom: uzana majica + skinny jeans + poluduboke čizmice + Ray-Ban naočare.

Njena filozofija stila:  Držim se crne boje. S obzirom da sam plavuša, stave sam da mi crna još više istiše boju kose i tena. Preko osnovnih komada odeće uglavnom najviše volim da nosim trenč ili blejzer. I uvek se vodim jednostavnim, praktičnim krojevima. Uostalom, all black kombinacija ne može da izgleda lose. Ona je nekako uvek chic.  Takođe, bitno je da pronađete najbolji model jeansa koji vam odgovara i koji imponuje vašoj figuri.

Marie Hindkær sa bloga Blame It On Fashion

Njena najčešća kombinacija: Ležeran džemper, skinny jeans i kožne helanke + poluduboke čizmice s otvorenim prstima.

Njena filozofija stila: Uvek kada ne znam šta da obučem, drži se jednostavnih, klasičnih komada! Skinny jeans i kožne helanke su mi must have u garderoberu, kao i salonke i ležeran, mekani džemper.    

Camille Charrière sa bloga Camille Over the Rainbow

Njena najčešća kombinacija: Svilena bluza ispod koje viri čipkani, seksi brushalter + kožne pantalone + baletanke ili salonke. 

Njena filozofija stila: Koža je savršen materijal ukoliko želite da ostavite utisak da ste se prilično potrudili. Pri tom je prilično zavodljiva i seksi.

Christine Reehorst sa bloga Fash n Chips

Njena najčešća kombinacija: Overized blejzer ili kaput + tanak pullover + savršeno ukrojene crne pantalone.

Njena filozofija stila: Klasika je uvek dobitna kombinacija.

Sarah Mikaela sa bloga Framboise Fashion

Njena najčešća kombinacija: Bluza + boyfriend jeans

Njena filozofija stila: Držite se udobnih, praktičnih odevnih komada koje ćete nadograditi nekim detaljem. Na primer, zavezaćete oko struka flanelsku košulju ili ćete obući neku efektnu obuću.

Pernille Teisbaek sa bloga Look de Pernille

Njena najčešća kombinacija: košulja ili majica s potpisom Saint Laurenta, Isabel Marant blejzer, skinny, dubok jeans + ravne poluduboke čizmice.

Njena filozofija stila: Uvek se trudim da spojim šik sa casual elementima i to uz pomoć klasičnih odevnih komada koje nosim samo u različitoj teksturi.

Maja Weyhe of Maja Wyh

Njena najčešća kombinacija: Ležerna, flanelska košulja otkopčana pri vrhu, skinny jeans, oversized kaput i poluduboke čizmice od velura. 

Njena filozofija stila: Moj look je uvek krojen od jednostavnih, casual i udobnih komada koji su potom nadograđeni sa nekim glam komadom poput raskošnog šala ili efektnog kaputa. 

Natalie Suarez sa bloga Natalie Off Duty

Njena najčešća kombinacija: Jednostavan kaput, baggy jeans, klasične kožne duboke čizme i kačket.

Njena filozofija stila: Uvek imajte u svom garderoberu pored skinny, klasičnog jeans i jedan koji je polubaggy, poluboyfriend. Kunem se da taj model jeansa ide dobro uz sve i da izgleda kul. 

Irina Lakičević sa bloga A Portable Package

Njena najčešća kombinacija: Fantastična, obična bela košulja + duboki jeans + rolka.

Njena filozofija stila: Uvek se trudim da izgledam profesionalno, doterano ali nikako previše doterano jer je bitno da izgledate autentično, a ne uniformisano.  

Aimee Song sa bloga Song of Style

Njena najčešća kombinacija: Oversized džemper + kožne pantalone, ili košulja otkopčana pri vrhu u paru sa iscepanim skinny jeansom.

Njena filozofija stila: Koliko god da ste umorni, isprobajte nekoliko kombinacija dok ne pronađete onu u kojoj se najbolje osećate.

Zina Charkoplia sa bloga FashionVibe

Njena najčešća kombinacija: Kašmirski džemper, skinny taman jeans, čizme i Fendi torba . 

Njena filozofija stila: Ženstvenost + glam. Trudite se da ne budete uvek previše seksi, ali ni previše konzervativno.