Iako niste iz Francuske, uz par jednostavnih pravila možete se stilizovati tako da izgleda kao da živite tamo!

Prva asocijacija na francusku modu većini je Coco Chanel i njena “mala crna haljina”. Svedena, elegantna, šik žena. Danas, francuski stil deluje rasterećenije, ali elegancija nikako ne izostaje.

Jedna mlada Francuskinja, Jennifer Bourne, nam je predstavila francuski stil danas, šta moda znači Francuskinjama i kako se one izražavaju kroz svakodnevni stil.

(Francuska dizajnerka otkriva kako da se obučete kao prava Parižanka) 

# Držite se proverene formule 

Ukoliko želite da izgledate kao Parižanka, glavni komadi koji će formirati vaš svakodnevni look su : skinny jeans ili cigaret pantalone + masculine košulja + baletanke ili salonke na štiklu + kožna jakna ili trenč mantil.

Preporučeni francuski brendovi: Maje, Zadig & Voltaire, Sandro, kao i malo pristupačniji Comptoir des Cotonniers.

instagram.com/styleandtonic

Ono što definitivno nećete videti na pravoj Francuskinji u svakodnevom izgledu su HELANKE. Jeans je za Francuskinju ideja konfora dok je sportska garderoba isključivo za vežbanje!

#Veš je podjednako bitan kao i garderoba

Reč “lingerie” potiče upravo iz francuskog jezika. Na engleskom ova reč označava eleganciju, ženstvenost i senzualnost, dok je na francuskom to samo ‘rublje’. Zanimljiv je podatak da Francuskinje troše oko 29% više na veš od Amerikanki. Brendovi koje vole Francuskinje: Darjeeling, Chantelle, Aubade.

(Pariski chic: 11 Francuskinja koje treba da pratite na Instagramu)

#Messy hair? Pa taj look smo mi lansirale! 

Kad je reč o frizuri.. Ona treba da deluje kao da ste upravo izašli iz kreveta, ali ste nekako uspeli da izgledate očaravajuće.

instagram.com/carolinedemaigret

# Manje je više

Francuskinje odrastaju u izobilju brendova sa istorijom elegancije i jednostavnosti, ali i parolom: Manje je više! Njihova garderoba je crna, siva, braon, bež ili teget. Ove boje bukvalno idu sa svim. Jedno od pravila: nikada ne oblačite više od tri različite boje u jednoj kombinaciji.

(Red lips: Najbolji crveni karmini po izboru francuske make up umetnice)

# Basic je vanvremenski

Francuskinje smatraju da je basic garderoba vanvremenska, one znaju šta odgovara njihovoj figuri, i uglavnom biraju jednostavnu, dobro ukrojenu garderobu sa po nekim oversize komadom, uglavnom je to jakna ili kaput. Aksesoare svedite na minimum!

Imajte ove savete na umu kada budete sledeći put išle u sopping.

Napomena da kupovina francuske marke nije presudna. Ključ je znati prepoznati odeću koja će učiniti da vaš look odiše francuskim stilom, moderan, elegantan i bez previše truda.

Priredila: Dunja Sabljić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija