Missoni

Kada jedan brend postoji 65 godina, a kvalitet mu ne opada ni jednog trenutka, onda od jubilarne revije možete očekivati praktično vatromet. U ovom slučaju to je bio vatromet najmekšeg, prozračnog, pletiva u fantastičnim spojevima tonova, od onih pastelnih do onih (pogađate) jarkih u mix nad match kombinacji. Sve do jednog modela odlikovala je nota prefinjenosti i istančanosti.

Marni

Tri reči: Deonstrukcija kroja, boje, printovi! Marni je propratio nove trendove od glave do pete i predstavio ih u eklektičnom i vrlo funkcionalnom spoju. Era nove ženstvenosti u kolekciji za proleće/leto 2019. ispisana je statement izgledom po želji, bilo da je u pitanju sama forma modela, dezeni na istom ili boje, pa čak su i aksesoari ti koji prave značajnu razliku.

Dolce & Gabbana

Ne možemo ih zanemariti, jer se smelost printova ispisuje imenom italijanskog dua već decenijama unazad. Naravno, estetika i modeli i ovaj put su vrlo, vrlo slični onima iz prethodnih kolekcija, ali D&G od nas dobijaju ovaj put pažnju zbog fenomenalnih printova sa verskim ilustracijama, ogromnih statement tufni i naravno fatalne italjanske dive - Monice Bellucci koja je predvodila modele među kojima smo videli i Carlu Bruni, Helenu Christensen i Evu Herzigovu.

Tekst: M.B.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/