Najiščekivanija revija u Londonu: Riccardo Tisci opravdao sva očekivanja prvom kolekcijom za Burberry

Foto: Profimedia

Ko je zazirao od saradnje Ticsija i čuvene britanske modne kuće, nije imao razloga za strepnju. Ko je (a mnogi su) predviđao opštu propast ove kolaboracije, grdno je pogrešio!

Da se primaju opklade na račun uspeha ili neuspeha novih kreativnih direktora u modnim kućama, ove godine mnogi bi bili prilično u minusu.

Neka dignu ruke oni koju su verovali u Riccarda Tiscija i njegovu saradnju sa Burberryjem?

Usuđujete li se?

Verovatno se ne usuđuju ni vrhunski modni znalci, koji su mudro ćutali i poput nas bili izuzetno zaintrigirani objavom kuće da je Tisci novi kreativni direktor.

Kako bi to moglo da izgleda?

Saznali smo sinoć i to u vidu neverovatna 134 modela u vidu muške i ženske kolekcije za proleće/leto 2019.

Tisci ne samo da je dorastao ovom zahtevnom zadatku, već je premašio sva očekivanja i dobio desetku sa velikim plusom.

Vredno, marljivo, predano i na kraju perfektno. Spojio je ono što je većini izgledalo ne samo nespojivo, već neizvodivo.

Tisci je sačuvao prepoznatljivi dnk brenda, dao kolekciji svoj prepoznatljivi potpis i uklopio se u nove trendovske tendencije koje preferiraju steet style i to sačuvavši pritom lični bečat Burerryja koji se diči elegancijom. Reviju je naravno otvorio model obučen u kultni Burberry trenč mantil, ali stilizovan širokim pojasom u kontrastnom tonu, naglašavajući maksimalno ženstvenu siluetu.

Ipak, taj model nije zaista bio ništa značajno u odnosu na ono što je pritom usledilo, ostavaljujući redove posmatrača zabezeknute.

Fluidna sileuta predivnih ženstvenih haljina, dekonstruisani krojevi, nežne palete bež tonova, animal printovi u efektnim mix and match spojevima, prepoznatljiva šara brenda koja se ističe zanimljivom formom u koju je spakovana, potom jarko narandžasta kao novi tonski potpis brenda - upečatljivo osveženje na svakom modelu, pencil suknje, suknje na falte, one sa karnerima - svaka od njih predstavljena na neočekivan način: bilo da je u pitanju print, materijal ili kroj.

Ovi opisi se nižu od modela do modela.

Sve je novo, sve je nosivo, sve je tako Burberry i sve je tako Tisci, elegantno, odvažni i oh, tako primamljivo.

Uostalom zavirite u kolekciju, ona zaista govori više od reči:

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin